VTB Vieningosios lygos lyderis „Žalgiris“ pergalėmis pildo ir savo biudžetą 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Į VTB Vieningosios krepšinio lygos atkrintamąsias varžybas patekęs Kauno „Žalgiris“ užsitikrino ir solidžias pinigines premijas – už gerus rezultatus bei rungtynių lankomumą, tačiau tai – dar ne galutinis atlygis.

Sulauks pertraukos

Žalgiriečiai artimiausią mėnesį turės daugiau galimybių atsikvėpti. Tapęs VTB lygos reguliaraus sezono nugalėtoju, „Žalgiris“ praleis aštuntfinalį ir kovas pradės nuo ketvirtfinalio, kuriame susitiks su Sankt Peterburgo „Spartak“ arba du kartus šį sezoną jau įveiktų Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“.

„Spartak“ ir „Nizhny Novgorod“ varžysis aštuntfinalio serijoje iki dviejų pergalių.

Ketvirtfinalio serijoje bus kovojama iki trijų pergalių. Pirmąsias, antrąsias ir, jei prireiks, penktąsias rungtynes žalgiriečiai žais atitinkamai gegužės 16, 17 ir 22 d. savoje arenoje. Trečiasis ir, jeigu prireiks, ketvirtasis mačai gegužės 19 ir 20 d. vyks varžovų aikštėje.

Savo arenoje „Žalgiris“ šiemet dar nepralaimėjo nė vieno VTB Vieningosios lygos susitikimo.

Jei Joano Plazos kariaunai pavyktų pasiekti pusfinalį, jame „Žalgiriui“ tektų kautis su Kazanės „Unics“, Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ arba „Donetsk“ krepšininkais.

Snaiperis sveiksta

Papildomos poilsio savaitės – palankus metas išsigydyti senas traumas. Tai aktualu ir rezultatyviausiam šio sezono „Žalgirio“ krepšininkui Marko Popovičiui, sveikstančiam po šlaunies patempimo ir blauzdos raumens sumušimo.

Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad krepšininko reabilitacija vyksta kryptingai, tačiau, kad žaidėjas galėtų sportuoti visa jėga, reikia daugiau poilsio dienų.

Panašią traumą kroatas buvo patyręs ir praėjusį sezoną, tad šį kartą J.Plaza nenori skubinti įvykių ir leidžia savo lyderiui pailsėti.

Treneriai ir gydytojai nusprendė, kad į Berlyną žaisti penktadienį Eurolygos mačo su ALBA ekipa M.Popovičius nevyks. Kitą savaitę bus dar kartą įvertinta snaiperio sveikatos būklė ir paaiškės, ar kroatas galės žengti į aikštę balandžio 1-ąją LKL dvikovai su Klaipėdos „Neptūnu“.

„Niekur neskubame. Svarbu, kad Marko būtų pasirengęs lemiamoms VTB lygos ir LKL kovoms“, – teigė J.Plaza.

Atsisakė finalo ketverto

Šiemet VTB Vieningosios lygos vadovai atsisakė finalo ketverto turnyro. Tiek pusfinalių, tiek didžiojo finalo nugalėtojai paaiškės serijose iki trijų pergalių.

Pusfinalių rungtynės vyks gegužės 24-25 d. (pirmieji mačai), 25–26 d. (antrieji mačai), 27–28 d. (tretieji mačai). Jeigu prireiks, ketvirtieji mačai įvyks 28–29 d., o penktieji – 29–30 d. Finalo kovos numatytos birželio 3, 4, 6 ir, jeigu prireiks, 7 ir 9 d.

Pasiekęs ketvirtfinalį, „Žalgiris“ jau užsitikrino mažiausiai 394 tūkst. litų iš VTB lygos prizų fondo.

Dar apie 250 tūkst. litų Kauno klubui teks už tai, kad Lietuvos čempionų mačus lankė daugiausiai sirgalių.

VTB lygos prezidentas Sergejus Ivanovas oficialiai yra pranešęs, kad premijoms bus skirti 6 mln. litų. Čempionai gaus beveik 600 tūkst. litų premiją, vicečempionai – 522 tūkst., pusfinalininkai – po 462 tūkst., užėmusieji 5–8 vietas – 394 tūkst., 9–12 vietas – 325 tūkst.

Aštuntfinaliai

Rygos VEF (Latvija) – „Astana“ (Kazachstanas), Samaros „Krasnye Krylia“ (Rusija) – Liubercų „Triumph“ (Rusija), Sankt Peterburgo „Spartak“ (Rusija) – Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“ (Rusija), Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ (Rusija) – „Donetsk“ (Ukraina).

Ketvirtfinaliai

Maskvos srities „Khimki“ – VEF arba „Astana“, Maskvos CSKA – „Krasnye Krylia“ arba „Triumph“, Kauno „Žalgiris – „Spartak“ arba „Nizhny Novgorod“, Kazanės „Unics“ – „Lokomotiv-Kuban“ arba „Donetsk“.

Komentarai