Moterų Eurolygos finale šokusias „Žalgirio“ šokėjas rusai vaišino duona, druska ir degtine 0

Darius Sėlenis, www.kaunodiena.lt

Moterų Eurolygos varžybų finalo aštuonete būtinai turi šokti Kauno „Žalgirio“ šokėjos. Toks buvo garsiausio Europos klubų turnyro vadovų pageidavimas.

Šoko pusfinalio kovoje

Po dešimties metų pertraukos moterų Eurolygos čempionėmis tapusių Rusijos Jekaterinburgo UGMK komandos triumfą, kai gimtajame mieste vykusiame finale jos rezultatu 82:56 sutriuškino Stambulo „Fenerbahce“, matė ir 14 Kauno „Žalgirio“ šokėjų.

Jekaterinburgas, kuriame vyko moterų Eurolygos finalo aštuoneto varžybos, lietuves pasitiko pūga, snieguotomis gatvėmis ir daugiau nei 10 laipsnių šalčiu.

„Atvykome finalo aštuonete likus kovoti keturioms komandoms ir šokome pusfinalio kovoje dėl trečiosios ir pirmosios vietos“, – pasakojo Kauno „Žalgirio“ komandos šokėjų grupės vadovė Diana Gandrimė.

Pasak jos, atskridus kaunietėms, jau neprireikė Rusijos Krasnodaro „Lokomotyvo“ komandos šokėjų – jos šokti į krepšinio aikštelę nebeišėjo.

Sulaukė audringo palaikymo

Su „Žalgirio“ šokėjomis pakaitomis šoko tik vietos Jekaterinburgo UGMK komandos merginos.

Per keturias moterų Eurolygos rungtynes kaunietės atliko 25 šokius ir sulaukė audringo rusų palaikymo.

Iš tribūnų nuolat atskrisdavo komplimentai: „Šaunuolės!“ Rusai, žinoma, ypač vyrai, akimis ryte rijo merginas, šūksniais palydėdavo menkiausią efektingą lietuvių akrobatinį triuką.

Ypač juos sužavėjo „Žalgirio“ šokėjų pasirodymas skambant garsiajai rusų „Katiušai“ ir dainai „It’s My Life“.

Rusių apranga seksualesnė

„Žalgirio“ šokėjos profesionaliai atliko savo darbą ir, pasak vadovės, net ir šokant sudėtingus šokius, nė viena nepametė batelio, nė vienai nenukrito perukas.

Ar jos konkuravo su rusaitėmis? Ar jautėsi moteriškas pavydas, kai šokdavo UGMK ir „Žalgirio“ šokėjos?

Rusės ir lietuvės nesibičiuliavo, tačiau vienos kitas palydėdavo draugiškomis šypsenomis.

„Mūsų ir jų šokių stiliai labai skirtingi. Jos – dailios, šoka gražiai, tačiau lėtesnius šokius ir nenaudoja akrobatikos elementų, – aiškino D.Gandrimė. – Rusės vilkėjo labai seksualia, provokuojama apranga, kokios mes dėvėti neišdrįstume. Jų aprangoje dominavo liemenėlės, atviros krūtinės, itin trumpi, kelnaičių neslepiantys šortukai. Mums buvo svarbiau estetiška apranga.“

Žvilgsniai iš VIP ložės

O rusų vyrai? Ar lietuvės sulaukė daug jų pasiūlymų? G.Gandrimė tikino, kad jos buvo griežtai atskirtos nuo žiūrovų ir telefonų numerių kaulijimo ar dviprasmiškų pasiūlymų nebuvo.

Vis dėlto „Žalgirio“ šokėjos buvo paprašytos per varžybų peraukėles tris šokius atlikti pasisukus į svarbių asmenų (VIP) ložę. Iš jos lietuvės pastebėjo vyrų žvilgsnius ir tai, kad buvo aptarinėjamos.

„Šiltas ir draugiškas rusų organizatorių priėmimas, ko pasigedome Eurolygos finalo ketverte Stambule, pranoko visus išvykų turnyrus“, – pripažino D.Gandrimė.

NTV žurnalistų komplimentai

„Žalgirio“ šokėjoms buvo surengta ekskursija po gražiausias Jekaterinburgo vietas.

Lietuves nuvežė prie Azijos ir Europos ribos. Čia, spaudžiant šalčiui, jos buvo sutiktos šokiais, dainomis bei su duona, druska ir degtine.

„Juokėmės, kad kai simboliškai ragavome degtinės, Lietuvos laiku dar buvo tik 8 valandos ryto“, – šyptelėjo D.Gandrimė ir patikslino, kad visos Kauno „Žalgirio“ šokėjos – pilnametės.

Duona ir druska vaišės nesibaigė: lietuvės buvo palydėtos į tradicinio rusiško stiliaus pirkią, kur stalai it per vestuves buvo nukrauti dešromis, mėsa, balta mišraine, lašiša, kitomis gėrybėmis ir rusiška degtine.

Viešbutyje „Žalgirio“ šokėjos nepažeidė savo linksmos tradicijos nusifotografuoti žemyn galva iškėlus ir į sieną atrėmus kojas.

„Taip pokštauti pradėjome Paryžiuje, kai nusifotografavome trise, o dabar jau fotografavosi 14 merginų“, – nusijuokė „Žalgirio“ šokėjų grupės vadovė Diana.

Oro uoste lietuvės sutiko į Maskvą išvykstančius rusų NTV televizijos žurnalistus, kurie nuoširdžiai gyrė kaunietes ir juokdamiesi prisipažino, kad nuo Jekaterinburgo šokėjų gavo pylos, kad per televiziją lietuves rodė dažniau nei ruses.

Komentarai