K.Lavrinovičius ir R.Kaukėnas: „Turime džiaugtis tuo, ką turime“ 0

Krepsinis.net inf.

Kauno „Žalgiris“ pergale prieš Bambergo „Brose Baskets“ ekipą baigė savo pasirodymą Eurolygos turnyre. Po susitiko kauniečių rūbinėje vyravo puikios nuotaikos, o to kaltininkas buvo Kšištofas Lavrinovičius, kuris dvikovoje su vokiečiais buvo tiek rezultatyviausias, tiek ir naudingiausias „Žalgirio“ komandoje.

„Eikit kalbinti Kšištofo, aš Darjušas. Mes tik apsikeitėme marškinėliais“, – po susitikimo rūbinėje pokštavo K. Lavrinovičius.

Paklaustas ar viskas buvo taip, kaip planavo prieš šias rungtynes, aukštaūgis teigė, kad sunkiausia buvo nusiteikti šiam susitikimui: „Kažkas pavyko, kažkas nepavyko, tačiau sunkiausia buvo nusiteikti šioms rungtynėms. Vienintelė mūsų motyvacija buvo sirgaliai, kurių susirinko labai daug, nors šios rungtynės ir nieko nelėmė. Labai jiems ačiū, kad atėjo mūsų palaikyti. „Žalgirio“ sirgaliai šauniausi.“

Žalgirietis taip pat apgailestavo, kad šiame Eurolygos sezone kauniečiai galėjo pasiekti ir daugiau, tačiau žinant, kokios problemos buvo užklupusios ekipą, galėjo būti ir dar blogiau: „Aš manau, kad galėjome pasiekti ir daugiau, bet sezono viduryje klube atsirado labai daug problemų. Mums pritrūko tik dviejų pergalių, kad žengtume toliau. Aš galvoju, kad jeigu viskas būtų buvę gerai mūsų šeimoje, „Žalgirio“ šeimoje, rezultatas būtų buvęs geresnis“.

Vienas iš geresnių šį sezoną Eurolygos susitikimų sužaidė ir Rimantas Kaukėnas. Jis į Vokietijos čempionų krepšį įmetė 12 taškų ir surinko 13 naudingumo balų. Po dvikovos gynėjas apibendrino visą sezoną ir žadėjo, kad „Žalgiris“ toliau kovos bei gerins savo žaidimą.

„Šis mačas nieko nereiškė Eurolygoje, bet mums reikėjo atsitiesti po dviejų pralaimėjimų iš eilės.

Kalbant apie Eurolygos sezoną, jį pradėjome labai gerai, bet finišavome prasčiau. Labai gaila, kad pralaimėjome kelis susitikimus, kuriuos galėjome „ištraukti“. Žiūrint į žaidimo kokybę, tikrai galima sakyti, kad galėjome kažką pakeisti ir pagerinti, bet žvelgiant į tai, ką patyrėme, vertinti galima gerai. Vyrai dirbo, stengėsi. Galima būtų geriau. Turime džiaugtis tuo, ką turime. Džiaugiuosi, kad žaidžiu „Žalgiryje“. Dar sezonas nesibaigė ir stengsimės pagerinti savo žaidimą“, – pasakojo veteranas.

Paklaustas, ko pritrūko, kad „Žalgiris“ patektų į ketvirtfinalį, R.Kaukėnas įvardijo kelias priežastis: „Detalės pakišo koją. Kažkur mes gynyboje ar puolime prastai sužaidėme ir viskas susidėjo. Smulkios detalės viską lėmė. Reikia ir sėkmės, kurios kartais pritrūkdavo. Reikia taisyti klaidas ir judėti į priekį.“

Komentarai