LKL čempionato reguliariajame sezone – lemiama savaitė 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) reguliarusis sezonas pasiekė apogėjų – šią savaitę paaiškės atkrintamųjų varžybų poros ir galimas kovų dėl trofėjų scenarijus.

Tikslas – viršūnė

Šiandien LKL čempionas Kauno „Žalgiris“ svečiuose egzaminuos „Prienų“ ekipą, o šeštadienį reguliarusis sezonas finišuos principine žalgiriečių ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos akistata.

„Einame į aikštę stengdamiesi laimėti kiekvieną dvikovą. Nepaisant kluptelėjimo Klaipėdoje, savo strategijos nekeisime. Per mačus su „Prienais“ ir „Lietuvos rytu“ remsimės jaunais krepšininkais. Tai nereiškia, kad siekti pergalės bus antrame plane. Tikrai taip nebus, stengsimės laimėti“, – tvirtino „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Joanas Plaza.

LKL reguliariojo sezono nugalėtojo titulą ir savo aikštės pranašumą finalo superserijoje kauniečiams garantuos pergalės prieš prieniškius ir vilniečius.

„Tikiuosi, kad varžovai nestokos motyvacijos ir kovos iš visų jėgų. Siekdami finišuoti viršūnėje, turėsime žaisti protingai“, – svarstė J.Plaza.

Gali būti, kad Prienuose vyksiančioje dvikovoje „Žalgiriui“ nepadės sumuštą kojos raumenį besigydantis Oliveris Lafayette‘as.

Amerikietis susižeidė Berlyne per mačą su ALBA ir praleido LKL dvikovą su „Neptūnu“ bei Eurolygos susitikimą su Bambergo „Brose Baskets“. „Žalgirio“ klubo gydytojų teigimu, O.Lafayette‘as vyks į Prienus, bet ar žais – nuspręs trenerių štabas. Dvikovai su „Lietuvos ryto“ ekipa Žalgirio“ įžaidėjas jau bus pasirengęs.

Prieniškiai nusiteikę kautis

„Prienų“ stovykloje – kovinės nuotaikos. Virginijaus Šeškaus kariauna yra pasirengusi kibti į atlapus žalgiriečiams.

Praėjusį savaitgalį Prienų komanda baigė pasirodymą Baltijos krepšinio lygos (BBL) turnyre, tačiau svečiuose prieš „Ventspils“ iškovotos pergalės 73:70 neužteko, nes pirmosiose rungtynėse buvo pranašesni Latvijos atstovai – 91:69.

„Norėjome pergale baigti Baltijos lygos sezoną, ir tai mums pavyko. Nors skaudi nesėkmė savo aikštėje neleido iškovoti trofėjaus, vicečempionų titulas – geras emocinis užtaisas prieš svarbias LKL kovas“, – sakė „Kauno dienai“ prieniškių ekipos treneris Mindaugas Arlauskas.

Ventspilyje „Prienams“ nepadėjo lyderis Gediminas Orelikas ir Paulius Ivanauskas.

M.Arlausko teigimu, abu šie krepšininkai šiandien turėtų rungtyniauti. „Gediminas atsigavo po viruso, tad jau sportuoja visa jėga, o dėl Pauliaus apsispręsime po pirmadienio vakarinės treniruotės. Tikiuosi, kad LKL reguliarųjį sezoną baigsime stipriausios sudėties“, – kalbėjo treneris.

Bulgaro mįslė

„Lietuvos ryto“ krepšininkai vakar priešpaskutines LKL reguliariojo sezono rungtynes žaidė svečiuose su „Šiauliais“.

Šio mačo išvakarėse už Vilniaus klubo vidaus taisyklių pažeidimą buvo suspenduotas ir gali būti atleistas 205 cm ūgio bulgaras Dejanas Ivanovas. 27-erių legionieriaus žaidimo minutės pastebimai aptirpo prie sostinės ekipos vairo stojus vokiečiui Dirkui Bauermannui, tad krepšinio užkulisiuose iškart kilo versijų, kad „Lietuvos ryto“ vadovų sankcijos D.Ivanovui – tik galimas bandymas sušvelninti komandą užklupusio finansinio sunkmečio smūgius.

D.Bauermannas per savo karjerą ne kartą turėjo rūpesčių su drausmę pažeidusiais žaidėjais. 2006–2007 m. sezoną šis treneris „Brose Baskets“ ekipoje dirbo su gerai mūsų šalies krepšinio mėgėjams pažįstamu DeJuanu Collinsu. Tuomet amerikietis buvo priverstas atsisveikinti su Vokietija už tai, kad neatsispyrė alkoholiui.

Šio sezono pradžioje, kai D.Bauermanno treniruojami Miuncheno „Bayern“ krepšininkai pasiautėjo viename Bavarijos naktiniame klube, treneris klubo vadovams buvo priverstas aiškintis, kodėl nesugeba suvaldyti savo auklėtinių.

„Šiauliai“ – be P.Dia

Problemų prieš atkrintamąsias varžybas neišvengė ir „Šiaulių“ klubas: iš rikiuotės iškrito vienas lyderių – vidurio puolėjas senegalietis Papa Dia.

„Šiauliai“ išplatino pranešimą, kad 26 metų 208 cm ūgio aukštaūgis nebegali žaisti dėl nugaros skausmų. „Gaila, bet turime atsisveikinti su labai svarbų vaidmenį komandoje atlikusiu P.Dia. Su juo siejome daug vilčių, bet atsinaujinusios problemos dėl nugaros jam nebeleidžia žaisti, todėl kontraktas nutrauktas abipusiu susitarimu“, – teigė klubo vadovas Adomas Klimavičius.

Šiauliečiai spėjo įregistruoti 203 cm ūgio amerikietį Dwightą Burke‘ą, kuris per kontrolines rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ surinko 5 taškus ir atkovojo 5 kamuolius, o „Šiauliai“ laimėjo 90:84.

„Lietuvos ryto“ ekipa draugiškose rungtynėse Utenoje 89:70 įveikė „Juventus“ krepšininkus, kurie kapituliavo tik ketvirtajame kėlinyje.

Komentarai