K.Lavrinovičius ir A.Juškevičius: LKL komandų lygis kyla 0

Edgaras Pulkovskis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ priešpaskutinėse Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariojo sezono rungtynėse svečiuose 77:67 palaužė „Prienų“ krepšininkų pasipriešinimą.

Po rungtynių Lietuvos čempionų aukštaūgis Kšištofas Lavrinovičius teigė, jog prieš dvikovą buvo ruoštasi, kaip stabdyti buvusį Kauno klubo žaidėją – „Prienų“ snaiperį Artūrą Milaknį, kuris pridarė daugiausia nemalonumų – pelnė 22 taškus. Taip pat K.Lavrinovičius pasidžiaugė, kad gerėja kitų komandų lygis.

„Prieš rungtynes akcentavome, kad A.Milaknis yra buvęs „Žalgirio“ žaidėjas ir norės įrodyti, kad buvo to vertas. Tą jis ir įrodė, buvo gerai nusiteikęs ir sužaidė labai geras rungtynes. Matosi, kad kyla LKL pirmenybių lygis. Su mumis gali žaisti „Neptūnas“, „Šiauliai“, „Prienai“. Jie yra tikrai geri konkurentai. Šeštadienį rungtynės su „Lietuvos rytu“ bus visiškai kitokios nei šios“, – kalbėjo K.Lavrinovičius.

Jis pridūrė, kad žaisti Prienuose nebuvo paprasta. „Be abejo, kad nebuvo lengva. „Prienai“ yra antra Lietuvos komanda. Turi vienus iš geriausių lietuvių, geras treneris. Jie žaidžia gerą komandinį žaidimą. Tikėjomės, kad pas juos namuose bus sunkios varžybos. Šiandien taip ir buvo“, – sakė K.Lavrinovičius.

Tuo tarpu du sezonus „Prienų“ marškinėlius vilkėjęs Adas Juškevičius nepamiršo buvusios ekipos ir neslėpė, kad stengėsi kuo geriau pasirodyti.

„Jaučiu sentimentus šiai komandai, nes praėjusį sezoną joje rungtyniavau. Tikrai jaudinausi, norėjau gerai sužaisti ir iškovoti pergalę. Pasiilgau šios arenos, čia buvo praleisti geri metai“, – sakė gynėjas.

– Kas šiandien lėmė pergalę? – paklausėme A.Juškevičiaus.
– Visada geras komandas nuo blogų skiria gynyba, todėl manau, kad būtent ji lėmė. Šiek tiek geriau apsigynėme trečiajame kėlinyje, spurtavome ir susikrovėme pranašumą, kurį ir išlaikėme iki rungtynių pabaigos.

– Kas nutiko paskutiniame ketvirtyje, kai per 7 minutes „Žalgiris“ pelnė vos 3 taškus?
– Sustojome, patekome į duobę. Galbūt dėl to, kad per daug žaidėjų vienu metu buvo pakeista. Taip pat varžovai pradėjo agresyviau gintis.

– Rungtynėse prieš Klaipėdos „Neptūną“ atrodėte labiau atsipalaidavę. Galbūt rungtynėms su „Žalgiriu“ labiau ruošėtės, nes pralaimėti kaip ir nebuvo galima?
– Ruošėmės ir buvome susikaupę abejoms rungtynėms, tiesiog, matyt, „Neptūnas“ buvo labai motyvuotas ir nubaudė mus.

– K.Lavrinovičius minėjo, kad labai ruošiatės žaidimui prieš A.Milaknį, kuris pridarė daug problemų. Kaip manote, jis žaidė su papildoma motyvacija?
– Manau, kad taip. Visi buvę „Žalgirio“ žaidėjai, ypač jaunesni, kurie dar turi nori sugrįžti į šią komandą, žaidžia su dviguba motyvacija, nori labiau pasirodyti prieš „Žalgirio“ trenerius. Todėl natūralu, kad A.Milaknis sužaidė labai gerai.

– Laukiate šeštadienio rungtynių su Vilniaus „Lietuvos rytu“? Kokios mintys prieš mačą, ko galima tikėtis?
– Stengsimės atiduoti visas jėgas ir vienareikšmiškai kovoti tik dėl pergalės. Bus labai sunkus mačas, nes „Lietuvos rytui“ pergalė bus žūtbūtinė, o mes žaisime namų arenoje ir stengsimės neatiduoti pergalės.

– Kaip pačiam būtų geriau – su „Lietuvos rytu“ susitikti pusfinalyje ar finale?
– Manau, būtų geriau nelaužyti tradicijų ir žaisti taip, kaip metai iš metų buvo žaidžiama iki šiol. Tokiu atveju ir žiūrovams būtų įdomiau.

– Ar esate patenkintas savo vaidmeniu į komandą atvykus Donnie McGrathui?
– Kadangi Oliveris Lafayette‘as dabar yra traumuotas, mes likome trys įžaidėjai, to laiko nebūna per daug. Nesu visiškai patenkintas, bet ir negaliu skųstis. Žaidžiu turbūt tiek, kiek esu vertas. Nėra čia ko verkti, tiesiog reikia dirbti per treniruotes, įrodinėti savo vertę ir tada atsiras daugiau minučių.

Komentarai