T.Dimša dalyvaus prestižinėse „Nike Hoop Summit“ rungtynėse 0

Rokas Buračas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgirio“ dublerių ekipos puolėjas Tomas Dimša sulaukė išskirtinio įvertinimo. 19 metų 195 cm ūgio puolėjas buvo pakviestas į kitą savaitgalį JAV vyksiančias prestižines ryškiausių pasaulio talentų „Nike Hoop Summit“ rungtynes.

Balandžio 20 d. Portlando „Rose Garden“ arenoje T.Dimša vilkės pasaulio rinktinės marškinėlius ir kartu su dešimt talentingiausių pasaulio 19-mečių mėgins palaužti JAV rinktinę.

Kartu su lietuviu pasaulio rinktinei atstovaus Liubercų „Triumph“ ekipos talentas Sergejus Karasiovas, „Barcelona“ klubo viltis iš Kroatijos Mario Hezonja, juodkalnietis Nikola Ivanovičius, argentinietis Gabrielis Deckas, australas Dante Exumas bei kiti.

Šį savaitgalį T.Dimša dalyvaus Alytuje vyksiančiame Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalo ketverto turnyre. Jo atstovaujama „Žalgirio-2“ ekipa pusfinalyje kausis su „Dzūkijos“ klubu.

Pirmadienį T.Dimša išskris į Portlandą ir beveik visą savaitę sportuos kartu su perspektyviausiais pasaulio 19-mečiais, prižiūrimas NBA trenerių. Mačas tarp pasaulio ir JAV rinktinių vyks naktį iš balandžio 20 d. į balandžio 21 d.

Praėjusiais metais „Nike Hoop Summit“ turnyre dalyvavo net du žalgiriečiai – Tauras Jogėla ir Vytenis Čižauskas, o jų atstovaujama pasaulio rinktinė, stebint 10,6 tūkst. žiūrovų, kiek netikėtai 84:75 nugalėjo JAV krepšininkus.

T.Dimša šį sezoną NKL pirmenybėse vidutiniškai renka po 11,6 taško, atkovoja po 3,2 kamuolio ir atlieka po 2,2 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Puolėjas praėjusią vasarą dėl riešo traumos praleido Vilniuje vykusį Europos jaunių (iki 18 metų) vaikinų čempionatą, kuriame Arūno Visocko treniruojama mūsų šalies rinktinė iškovojo sidabro medalius. Prieš susižeisdamas T.Dimša buvo vienas komandos lyderių.

Komentarai