J.Plaza: „Jeigu prameti 18 baudos metimų, vadinasi nesi vertas pergalės“ 0

Edgaras Pulkovskis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ komanda Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariajame sezone finišavo pralaimėjimu. Titulą ginantys krepšininkai šeštadienį namuose 70:73 po pratęsimo nusileido Vilniaus „Lietuvos rytui“.

Vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza po dvikovos gyrė vilniečius už tikėjimą ir kovingumą, o savo auklėtiniams negailėjo kritikos už daugybę pramestų baudos metimų bei tragišką tritaškių pataikymą.

„Turime pasveikinti „Lietuvos rytą“. Jie labai gerai sužaidė. Kai kažkuri komanda pralaimi keliais taškais po pratęsimo, tuomet abi ekipos nusipelnė laimėti. „Lietuvos rytas“ kovojo ir tikėjo savo jėgomis, o mes varžovams padovanojome daug dovanų – prametėme net 18 baudos metimų. Jeigu taip atsitinka, reiškia nesi vertas laimėti. Dabar nėra Kalėdų metas, todėl negalima pataikyti tritaškius 17 procentų taiklumu. Turėjome kelis šansus laimėti rungtynes, bet jais nepasinaudojome. Privalome pasimokyti iš šios situacijos ir reikia prisiminti, kad LKL reguliarųjį sezoną naudojome jaunimui tobulinti. Esu patenkintas Kuzminsko, Juškevičiaus, Lipkevičiaus progresu. Vytenis negalėjo baigti rungtynių, nes trečiajame kėlinyje po susidūrimo su varžovu patyrė nokautą. Žiūrovai gali būti nepatenkinti pralaimėjimu, bet su šiuo varžovu rungtyniausime po 15 dienų ir galėsime bandyti atsirevanšuoti“, – pasakojo ispanas.

Sirgaliai jus ypatingai myli. Tai rodo ir prieš mačą iškeltas plakatas.
– Stengiuosi nusipelnyti to, ką turiu gyvenime. Dirbau Barselonoje, Madride, Sevilijoje. Iš visų vietų man liko gerų prisiminimų. Turiu gerų prisiminimų ir iš Kauno. Turbūt gausiu nuotrauką, kurią šiandien padarė sirgaliai. Noriu pažymėti, kad nebandau būti geriausiu treneriu pasaulyje, bet bandau būti vienu iš geriausių. Visko reikia nusipelnyti.

„Žalgiris“ LKL reguliariajame sezone užėmė pirmąją vietą ir ketvirtfinalyje susitiks su Kėdainių „Nevėžiu“.

Komentarai