R.Javtokas: „Galiu prisiekti, kad nei kas mums siūlė, nei mes norėjome su „Lietuvos rytu“ žaisti finale“ 0

Lina Skersytė, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ komandai savo namų aikštelėje nepavyko įveikti amžino priešo Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo. Po susitikimo kauniečių „centras“ Robertas Javtokas teigė, kad greičiausiai antroje rungtynių pusėje žalgiriečiai jau buvo patikėję pergale ir paprasčiausiai nustojo žaisti.

Vidurio puolėjas taip pat prisiekė, jog susitarimų dėl tyčinio kauniečių pralaimėjimo tikrai nebuvo ir teigė, kad pats aikštelėje atidavė visas jėgas. Žaidėjas taip pat akcentavo, kad niekada nebūna taip, jog žalgiriečiai nenusiteiktų rungtynėms su „Lietuvos rytu“.

„Antroje rungtynių pusėje paprasčiausiai nustojome žaisti. Pradžioje taip lengvai viskas sekėsi, todėl gal patikėjome pergale per greitai. Sunku kažką pasakyti, kuris tik žaidėjas išeidavo į aikštę tam nepasisekdavo. Aš išėjau, stengiausi…“, – pasibaigus rungtynėms sunkiai mintis dėstė R.Javtokas.

Didžiausiu šio vakaro siurprizu kauniečiams tapo „Lietuvos ryto“ žaidėjas Eimantas Bendžius, kuris labiausiai prisidėjo prie vilniečių pergalės. Aukštaūgis tikino, kad visa komanda žinojo apie taiklią E.Bendžiaus ranką, bet tokio puikaus jo žaidimo nesitikėjo bei itin neakcentavo ruošdamiesi susitikimui: „Kas jau kas, bet žinome, kad jo ranka gera. Žinome, kad jis snaiperis, gerai pataiko, bet galbūt tiek nesitikėjome. Galbūt taip stipriai neakcentavome būtent Bendžiaus, nes yra ir geresnių lyderių, bet jis turėjo gerų šansų, laisvas sumetė savo metimus ir pridarė mums daug rūpesčių“.

R.Javtokas sutiko su komandos treneriu Joanu Plaza, jog didžiausia pralaimėjimo priežastis – netaiklūs baudų metimai, tai po rungtynių akcentavo ir treneris: „Treneris labiausiai akcentavo pramestus baudų metimus. Metant baudų metimus vos penkiasdešimties procentų taiklumu, negali pasiekti didelių pergalių. Prametėme aštuoniolika baudos metimų, čia ir yra pralaimėjimo priežastis“.

Visiems manantiems, jog tokia susitikimo baigtis jau buvo suplanuota, žalgirietis teigė, kad gali prisiekti, jog kalbų apie kažkokį susitarimą tikrai nebuvo: „Kalbėjome dabar apie tai rūbinėje ir galbūt jei kažkas prieš rungtynes šitaip šnekėjo, tai dabar taip ir nutiko. Aš galiu prisiekti, kad nei kas mums siūlė, nei mes patys norėjome, su „Lietuvos rytu“ žaisti finale. Ėjome žaisti ir tiek. Nemanau, kad kada nors žaidžiame prieš „Lietuvos rytą“ nenusiteikę, ėjome laimėti. Jeigu taip žmonės komentuoja, tai net nežinau, aš tik galiu prisiekti, kad pas mus rūbinėje tokių kalbų tikrai nebuvo. Visada einame žaisti, laimėti. Žinoma, nutiko viskas pagal scenarijų, koks tik geriausiais galėjo būti „Lietuvos rytui“. Tikrai nebuvo tokių minčių, kad mums finansiškai palankiau žaisti finale su „Lietuvos rytu“ iki keturių pergalių“.

Komentarai