Žingsnis iki LKL finalo: „Žalgiris“ išvyko į Klaipėdą 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pakilios nuotaikos keliauja į Klaipėdą. Šiandien Joano Plazos kariauna pasistengs užbaigti pradėtą darbą – laimėti ir antrąsias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio rungtynes prieš uostamiesčio „Neptūną“.

Vaišės – kitąkart?

„Žalgirio“ arenoje Lietuvos čempionai 99:83 nukovė Kazio Maksvyčio vadovaujamą ekipą. Šįsyk kauniečiai nė iš tolo nepriminė tos komandos, kuri suklupo Klaipėdoje 77:78 per reguliarų sezoną.

Žalgiriečiai išgirdo savo trenerio kritiką. J.Plaza po pralaimėjimo Vilniaus „Lietuvos rytui“ (70:73) pyko, kad jo auklėtiniai prametė net 18 baudų. Šį sykį „Žalgirio“ krepšininkai nuo baudos metimų linijos atakavo net 93 proc. taiklumu (27/29).

„Galbūt pritrūko tik 100-ojo taško, tačiau tai padariusiam žaidėjui būtų tekę komandos draugams pirkti picas. Norinčio surengti vaišes šįsyk neatsirado“, – po antradienio mačo geros nuotaikos nestokojo J.Plaza.

Ispanas nenutylėjo, kad pastaruoju metu jo netenkina „Žalgirio“ žaidimo kokybė.

„Privalome LKL pusfinalio reikalus užbaigti ketvirtadienį ir užsidirbti kelias papildomas poilsio dienas. Manau, kad yra nemažai žaidimo elementų, kuriuos dar galėtume patobulinti. Tai ir pabandysime padaryti Klaipėdoje. Nusileidome „Neptūnui“ prieš kelias savaites, taigi turime pasimokyti iš savo klaidų. Džiaugiuosi, kad sėkmingai pradėjome pusfinalio seriją, tačiau nesu patenkintas kai kuriais epizodais, ypač klaidomis, neleidusiomis įtvirtinti persvaros. To šioje sezono stadijoje turėtume nedaryti“, – kalbėjo J.Plaza.

Nestokoja ambicijų

Daugkartiniams LKL čempionams kelias į šalies pirmenybių finalą niekada nebuvo sudėtingas. Kauniečiai ketvirtfinalio ir pusfinalio serijas visada laimėdavo sausu rezultatu – 2:0.

Nuo pat LKL įkūrimo „Neptūnas“ dabartinę turnyro stadiją yra pasiekęs du kartus – 2006–2007 ir 2008–2009 m. sezonus. Abu kartus klaipėdiečiai pralaimėjo pusfinalio serijas ir nusileido varžovams mažuosiuose finaluose dėl bronzos medalių.

„Tikimės sugrįžti į Kauną ir šeštadienį, – ambicijų neslėpė „Neptūno“ vairininkas K.Maksvytis. – Žinau, kad atsakomajame mače nebus lengviau, tačiau atiduosime visas jėgas ir pabandysime sukurti dar vieną sensaciją.“

Vilniečiai pritrūko fantazijos

Lietuvos jaunimo rinktinę į auksines krepšinio aukštumas atvedęs specialistas be didelio entuziazmo, tačiau racionaliai įvertino faktą, kad pusfinalyje „Neptūnui“ teko būtent „Žalgiris“.

„Dabar mes kaunamės su galingiausiu varžovu iš visų įmanomų. Stengiamės. Kiekviena dvikova su „Žalgiriu“ mūsų jauniems žaidėjams yra puiki patirtis. Džiaugiuosi, kad „Neptūnas“ – ryžtingas ir azartiškas. Galbūt kai kada pritrūksta tikslumo ar šalto proto, tačiau žaidžiame iš visos širdies“, – sakė K.Maksvytis.

Antrasis LKL pusfinalio mačas tarp Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir „Prienų“ vakar prasidėjo sostinėje.

Šiomis dienomis Vilniaus klubas savo aistruoliams pradėjo viešinti akciją įsigyti kito sezono abonentus. Ji įvertinta labai prieštaringai – reklamos veidais pasirinkti pagrindinio konkurento „Žalgirio“ nariai Rimantas Kaukėnas ir Robertas Javtokas.

Abu šie krepšininkai yra anksčiau vilkėję sostinės klubo marškinėlius, tačiau toks „Lietuvos ryto“ klubo vadovų žingsnis – tarsi spjūvis dabartiniams žalgiriečiams į veidą. „Lietuvos rytas“ tarp savų žaidėjų taip ir nesurado nė vieno krepšininko, kuris galėtų tinkamai reprezentuoti sostinės klubą.

„Šią reklaminę kampaniją vertiname kaip neabejotiną intelektinės nuosavybės pažeidimą pagal šio įstatymo galiojančias normas. R.Javtokas ir R.Kaukėnas turi galiojančias sutartis su „Žalgirio“ klubu, o pagal galiojančių kontraktų nuostatas visos teisės į žaidėjus priklauso tik klubui. Tik klubas turi teisę trečiosioms šalims parduoti ar suteikti teisę naudoti klubo žaidėjų veidus reklaminiams tikslams“, – keistą oponentų akciją vertino Kauno „Žalgirio“ rinkodaros direktorius Evaldas Magelinskas.

Komentarai