27 taškus pelnęs A.Juškevičius užtikrino „Žalgiriui“ kelią į LKL finalą 0

Kauno „Žalgirio“ komanda dvidešimtą kartą iš eilės žengė į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalą. Antrosiose pusfinalio serijos rungtynėse žalgiriečiai išvykoje nugalėjo Klaipėdos „Neptūno“ ekipą 90:73 (15:15, 32:21, 17:21,26:16). LKL finalo serija prasidės jau artimiausią antradienį „Žalgirio“ arenoje.

Per pirmąsias tris minutes „Žalgiriui“ taškų pelnyti nepavyko (0:2). Tada tikslą pasiekė Oliverio Lafayette‘o ir Darjušo Lavrinovičiaus tritaškiai, dvitaškį su pražanga pridėjo Rimantas Kaukėnas ir kauniečiai pirmavo 9:6. Po dar vienos sausos svečių atkarpos jau „Neptūnas“ galėjo džiaugtis šiokia tokia persvara – 13:9. Tylą nutraukė Mario Delašo taiklus metimas iš vidutinio nuotolio, D.Lavrinovičiaus realizuotos baudos ir su pirmojo kėlinio pabaigos sirena pataikytas Ado Juškevičiaus dvitaškis – 15:15.

Antrojo kėlinio pradžioje A.Juškevičius išnaudojo savalaikius D.McGratho ir M.Delašo perdavimus bei pelnė dar 5 taškus. Prie spurto 18:3 prisidėjo ir 4 taškus surinkęs Mindaugas Kuzminskas, tačiau pagrindiniu „Žalgirio“ vedliu buvo A.Juškevičius, ne tik drąsiai atakavęs iš už užtvaros, bet ir idealiu perdavimu suradęs įkertantį M.Delašą – 29:17. Šeimininkų negelbėjo net ir minutės pertraukėlė. Po jos M.Delašas smeigė tritaškį, o du D.McGratho perdavimus taip pat tiksliais tolimais šūviais pavertė nesulaikomai žaidęs ir savo 16-ąjį tašką pelnęs A.Juškevičius – 38:24. Tuomet atėjo laikas savo taškų sąskaitas atidaryti Jeffui Foote‘ui, Kšištofui Lavrinovičiui ir Vyteniui Lipkevičiui – 44:27. Į tai Deividas Gailius atsakė 7 taškais iš eilės, bet rezultatyvų antrąjį kėlinį tritaškiu baigė O.Lafayette‘as – 47:36.

Nors iškart po didžiosios pertraukos tritaškiais varžovus baudė M.Kuzminskas ir O.Lafayette‘as, greitą ataką užbaigė D.Lavrinovičius, klaipėdiečiai per pustrečios minutės surinko net 12 taškų ir buvo priartėję 47:55. Su tuo nesitaikstė aštrų reidą atlikęs R.Kaukėnas, dvitaškį pelnęs R.Javtokas ir ketvirtąjį tritaškį pataikęs O.Lafayette‘as – 62:48. Užtat per likusias 5 trečiojo kėlinio minutes „Žalgiriui“ vienintelis D.McGrathas sukrapštė du taškus. Puikiai dėl kamuolių po mūsiškių krepšiu kovoję „Neptūno“ krepšininkai tuo pasinaudojo ir Kauno komandos persvarą sumažino iki 64:57.

Ketvirtąjį kėlinį žalgiriečiai pradėjo tiksliai vykdydami derinius ir į geras pozicijas išvesdami R.Javtoką. Jis rezultatyviai užbaigė tris atakas ir pridėjo „kiaurą“ baudos metimą – 71:60. Nepaisydami K.Lavrinovičiaus dvitaškio klaipėdiečiai pabandė surengti paskutinį spurtą (65:73). Jį nutraukė ir vėl sužibėjęs A.Juškevičius. Per keletą minučių Adas pelnė 11 taškų, po 2 pridėjo broliai Lavrinovičiai ir O.Lafayette‘as , o „Žalgiris“ šventė pergalę 90:73.

„Žalgiris“: A.Juškevičius 27 (5/6 trit., 3 rez. perd.), O.Lafayette‘as 14 (4/7 trit.), R.Javtokas 9, D.Lavrinovičius 9, M.Delašas 7 (4 rez. perd.), M.Kuzminskas 7, K.Lavrinovičius 6, R.Kaukėnas 5, V.Lipkevičius 2 (5 atk. kam., 3 rez. perd.), D.McGrathas 2 (4 rez. perd.), J.Foote‘as 2.

„Neptūnas“: R.Broadusas 17, D.Gailius 13 (10 atk. kam.), V.Vasylius 10.

Komentarai