J.Plaza: „Norint triumfuoti serijoje, reikia gerinti žaidimą“ 0

Edgaras Pulkovskis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ patvirtino ekspertų ir bukmekerių prognozes. Antradienį kauniečiai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją pradėjo lengva pergale 88:73 prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“.

Vyriausiasis kauniečių treneris Joanas Plaza džiaugėsi iškovota pergale, bet patarė visiems ją pamiršti, kadangi Vilniuje naujas mačas – nauja istorija. Strategas paaiškino, kodėl „Žalgiris“ metė daugiau baudos metimų už vilniečius.

„Norint triumfuoti serijoje, reikia gerinti žaidimą. Reikia patobulinti gynybą, geriau kovoti dėl kamuolių ir rungtyniauti agresyviau. Reikia išvengti prastų atkarpų, kurios šiandien trukdė mums susikrauti solidesnį pranašumą“, – teigė J.Plaza.

„Akivaizdus skirtumas statistikoje – didesnis mestų baudų skaičius. Tam yra neabejotinas paaiškinimas – mes įvedame daug kamuolių po krepšiu esantiems žaidėjams. Praėjusiose rungtynėse „Lietuvos rytas“ su savo tritaškiais tiesiog nužudė mus. Jie dažnai žaidžia su 4 perimetro žaidėjais ir daugumą taškų renka iš toli. Mes tada nesugebėjome iš po krepšio pelnyti daug taškų, todėl šiandien tikslas buvo daug taškų rinkti būtent iš baudos aikštelės“, – aiškino „Žalgirio“ vyr. treneris.

„Dabar turime išsivalyti galvas, pamiršti šią pergalę bei suprasti, jog Vilniuje „Lietuvos rytas“ žais agresyviau, galbūt geriau pataikys. Turime laikytis savo žaidimo filosofijos. Reikia įtraukti ir jaunus žaidėjus, kad jie prisidėtų prie komandos rezultatų bei tobulėtų“, – kalbėjo katalonas.

Kitas finalo serijos mačas vyks ketvirtadienį 19 valandą Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Komentarai