M.Kuzminskas: „Dar neparodėme viso savo pajėgumo“ 0

Kasparas Steponavičius, jaunasis „Žalgirio“ žurnalistas

Trečią sezoną Kauno „Žalgirio“ komandoje rungtyniaujantis Mindaugas Kuzminskas pagaliau sulaukė progos atsiskleisti. Ankstesniuose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finaluose jis dažniausiai laiką leisdavo ant atsarginių suolelio, tuo tarpu pirmame šių metų LKL finalo serijos mače jis turėjo progą pasireikšti ir ją puikiai išnaudojo – surinko 22 taškus ir 31 naudingumo balą per vos 24 minutes. M.Kuzminskas buvo naudingiausias ir rezultatyviausias komandos žaidėjas.

„Žaisti yra daug lengviau nei sėdėti ant atsarginių suolelio, todėl didesnė atsakomybė, ateinanti su didesniu minučių skaičiumi, leidžia geriau pasirodyti aikštėje. Sėdint ant suolo atsiranda baimė suklysti aikštelėje, prarandi pasitikėjimą savo jėgomis. Dabar tiesiog eini žaisti ir darai tai, ką moki“, – taip paklaustas, ar nesunku susitvarkyti su didesne atsakomybe, atsakė M.Kuzminskas.

– Mindaugai, antradienį, pirmajame LKL finalo mače, iškovojote lengvą pergalę, o pats buvote naudingiausias ir rezultatyviausias žaidėjas. Kokios buvo tokio puikaus jūsų ir komandos žaidimo priežastys?
– Sunku pasakyti. Prie pergalės prisidėjo daug faktorių – geriau atakavome iš visų distancijų, geriau kovojome dėl atšokusių kamuolių, kibiau žaidėme gynyboje. Antradienį buvome geresnė komanda ir laimėjome. Kaip bus šiandien ir kituose finalo mačuose – pamatysime. Asmeniškai sužaidžiau neblogai, nes komandos draugai sukūrė nemažai puikių progų pelnyti taškus. Savo pasirodymo nesureikšminu, svarbiausia, jog pasiekėme pirmąją pergalę finale.

– Kokie žaidimo elementai komandos netenkino antradienį ir ką ketinate patobulinti prieš kitas finalinės serijos varžybas?
– Privalome patobulinti kovą dėl atšokusių kamuolių, nes „Lietuvos ryto“ krepšininkai atsikovojo per daug – dvylika – kamuolių puolime praėjusiame mače. Tas skaičius turi būti mažesnis. Taip pat, prastai puolėme prieš varžovų aikštės gynybą, turime pagerinti žaidimą prieš ją. Privalome sumažinti ir klaidų skaičių. Manau, kad rezervų turime dar labai daug. Be abejo, jų turi ir „Lietuvos rytas“.

– Daugelis krepšinio specialistų sako, kad pirmas serijos mačas yra pats svarbiausias ir dažniausiai nulemia visos serijos baigtį. Ar taip yra ir dabar, serijos baigtis jau aiški?
– Ne, manau, kad pirmasis mačas yra per daug sureikšmintas. Tai buvo tik pirmoji pergalė, o, norint pasipuošti čempionų žiedais, reikia keturių. Todėl svarbiausios kovos laukia ateityje. Buvome geresnė komanda rungtynėse Kaune, tačiau kiti mačai prasidės rezultatu 0-0 ir didelio pranašumo kituose serijos mačuose ši pergalė nesuteiks.

– Pirmame finalo serijos mače į areną atėjo tik 11,5 tūkstančio žmonių. Ankstesnėse rungtynėse su „Lietuvos rytu“ susirinkdavo pilna arena, apie 15 tūkst. Kas lėmė sumažėjusį lankomumą?
– 11,5 tūkstančio sirgalių nėra mažas skaičius. Anksčiau arena būdavo ir labiau užpildoma, tačiau žmonės susidėlioja savus prioritetus – galbūt kai kurie nusprendė palaikyti komandą prie TV ekranų ir pataupyti savo pinigėlius, galbūt kažkas negalėjo apsilankyti arenoje todėl, kad mačas vyko darbo dieną. Nereikia vyti Dievo į medį – pagal lankomumą esame pirmieji visose lygose, kuriose rungtyniaujame, todėl galime tik padėkoti fanams už nuostabų palaikymą.

– Tai tau jau trečias LKL finalas. Ankstesnius du finalus su „Žalgiriu“ laimėjote. Tau dar neprilipo „auksinio berniuko“ pravardė?
– Tikrai ne (šypsosi). Tokios mintys man tikrai nekilo. Džiaugiuosi, kad tiek būnant Šiauliuose per dvejus metus iškovojome du bronzos medalius, tiek žaidžiant „Žalgiryje“ dukart per du sezonus pasipuošėme aukso medaliais, tačiau iki tokio skambaus pavadinimo dar toli. Tokios pravardės nusipelno tik Šarūnas Jasikevičius, kuris dalyvaudamas penkiuose Eurolygos finalo ketvertuose, keturiskart kėlė čempionų taurę į viršų.

– Prieš finalus dauguma sirgalių teigė, jog tu būsi žaidėjas, kuris nustebins savo puikiu žaidimu šioje serijoje. Jų žodžius pateisinai jau pirmame mače. Ką tau reiškia toks sirgalių palaikymas?
– Sirgalių palaikymas man yra itin svarbus ir malonus. Kai tave, išbėgantį į aikštelę, sirgaliai pasitinka gausiai plojimais, net šiurpuliukai perbėga per kūną. Labai dėkoju sirgaliams už palaikymą ir stengsiuosi jų nenuvilti!

Komentarai