Kovingas „Žalgiris“ laimėjo trilerį Vilniuje ir LKL finale pirmauja 2-0 (FOTO, VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai laimėjo nervų karą Vilniuje! Antrosiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynėse žalgiriečiai nugalėjo „Lietuvos rytą“ 77:71 (17:15, 18:23, 20:15, 22:18). Serijoje iki 4 pergalių kauniečiai pirmauja 2-0. Trečią kartą komandos susitiks „Žalgirio“ arenoje šį šeštadienį, gegužės 4 dieną.

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Per pirmąsias penkias minutes tris metimus iš vidutinio nuotolio pataikė Kšištofas Lavrinovičius. Tarp jų įsipaišė Marko Popovičiaus tritaškis ir Roberto Javtoko dėjimas „ore“ po Oliverio Lafayette‘o perdavimo – 11:6. Po reklaminės minutės pertraukėlės M.Popovičius pelnė dvitaškį viena ranka, bet šeštąjį tašką surinkęs Renaldas Seibutis sumažino atsilikimą – 11:13. Į tai metimais iš po krepšio atsakė K.Lavrinovičius ir Rimantas Kaukėnas, laikinai grąžinę didesnę persvarą – 17:11. Tuo tarpu pirmojo kėlinio pabaigoje skirtumas vėl sumenko – 17:15.

Antrajame kėlinyje krepšinio aikštelė pavirto regbio lauku, kuriame nebaudžiami vilniečiai jautėsi lyg žuvys vandenyje. Iš pradžių Adas Juškevičius ir Darjušas Lavrinovičius dar sugebėjo pelnyti taškus (21:18), bet su kiekviena minute varžovams buvo leidžiama vis daugiau. Sušvelninęs skirtumą D.Lavrinovičius (23:24) dukart buvo nubaustas pražangomis puolime bei dar buvo apdovanotas technine pražanga. Chaosu aikštėje pasinaudoję „Lietuvos ryto“ krepšininkai spurtavo 14:1 ir atsiplėšė 38:24. Tačiau žalgiriečiai nepalūžo. Po Joano Plazos minutės pertraukėlės jie nusiramino ir antrąjį kėlinį baigė pelnydami 11 „sausų“ taškų. Iš pradžių pasižymėjo K.Lavrinovičius ir M.Popovičius, po tritaškį įmetė O.Lafayette‘as bei 4 taškus surinko R.Kaukėnas – 35:38.

Vos prasidėjus trečiajam kėliniui „Žalgiris“ padidino spurtą iki 16:2, kai pirmuosius savo taškus pelnė Mindaugas Kuzminskas ir tritaškį smeigė K.Lavrinovičius – 40:40. Po R.Javtoko atkovoto kamuolio puolime ir dar vieno K.Lavrinovičiaus tritaškio kauniečiai persvėrė rezultatą – 45:42. „Lietuvos rytas“ atsakė 5 taškais, bet vėl visiškai laisvą prie tritaškio linijos paliko K.Lavrinovičių, o po to M.Kuzminskas triuškinančiu dėjimu su pražanga sukėlė teigiamų emocijų audrą – 51:47. Per likusias 4 minutes žalgiriečių puolimo mašina kiek stabtelėjo. Vieną baudą įmetė K.Lavrinovičius, tris – M.Kuzminskas ir po trijų kėlinių „Žalgiris“ pirmavo 55:53.

Ketvirto kėlinio pradžioje M.Kuzminskas, R.Kaukėnas ir vieną baudą pataikęs Mario Delašas padidino svečių persvarą iki 60:53. Nepaisant to, po pustrečios minutės vilniečiai vėl sugebėjo išsiveržti į priekį – 61:60. Tada baudą įmetęs R.Javtokas, kamuolį perėmęs O.Lafayette‘as ir iš po krepšio M.Kuzminskas sėkmingai užbaigė „Žalgirio“ atakas, bet dar didesne sėkme galėjo pasigirti Nemanja Nedovičius, pataikęs tritaškį nuo lentos ir po to pelnęs 2 taškus su pražanga – 67:65. Broliai Lavrinovičiai dukart lygino rezultatą (69:69), tačiau po R.Seibučio dvitaškio (71:69) iš po krepšio prametė M.Kuzminskas. Jo pavyzdžiu pasekė Artūras Jomantas, nepataikęs abiejų baudų, o likus 55 sekundėms D.Lavrinovičius prasiveržimu ir dėjimu lygino santykį – 71:71. Negana to, jis perėmė kamuolį ir pelnė taškus, bet netrukus buvo nubaustas penktąja asmenine pražanga. Abi baudas prametęs Mindaugas Katelynas šia dovana nepasinaudojo ir kamuolį atkovojęs O.Lafayette‘as stojo mesti baudų. Pataikęs pirmąją ir prametęs antrąją jis atsikovojo kamuolį ir šį kartą abu Oliverio metimai buvo tikslūs – 76:71. Apsigynus dar vieną baudą įmetė R.Kaukėnas ir „Žalgiris“ šventė pergalę 77:71.

„Žalgiris“: K.Lavrinovičius 22 (3/4 trit.), M.Kuzminskas 12 (9 atk. kam.), D.Lavrinovičius 10 (3 per. kam.), R.Kaukėnas 9, O.Lafayette‘as 9 (5 atk. kam., 6 rez. perd.), M.Popovičius 7, R.Jvtokas 5 (7 atk. kam.), A.Juškevičius 2, M.Delašas 1, V.Lipkevičius 0, D.McGrathas 0.

„Lietuvos rytas“: R.Seibutis 22, N.Nedovičius 19 (5 rez. perd., 5 kld.), J.Blūmas 11.

http://www.youtube.com/watch?v=fqeZli0eUEg

Komentarai