J.Plaza: „Sunkiais momentais buvome vieningi ir laikėmės savo žaidimo filosofijos“ 0

Edgaras Pulkovskis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ klubas įpusėjo kelionę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) aukso link. Ketvirtadienį kauniečiai 77:71 varžovų teritorijoje patiesė Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir serijoje pirmauja 2:0.

Vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza džiaugėsi savo auklėtiniais, kad jie sudėtingoje situacijoje išliko vieningi bei laikėsi iš anksto numatyto plano, kuris leido nugalėti.

„Buvo gražios žiūrovams rungtynėms. Jie laukė kovos, kur abi komandos žaistų iš visų jėgų. Mes gerbiame „Lietuvos rytą“. Vilniečiai pasinaudojo sunkiais metimais, atkovotais kamuoliais puolime ir atitrūko. Sunkiais momentais buvome vieningi ir laikėmės savo žaidimo filosofijos. Mes laimėjome tris ketvirčius, „Lietuvos rytas“ – vieną, todėl nusipelnėme pergalės. Nors ir pirmaujame serijoje 2:0, bet niekas nėra baigta. Laukia šeštadienio mačas Kaune ir ten viskas prasidės iš naujo. Dirkas Bauermannas yra geras treneris ir per trumpą laikotarpį padarė gerą darbą. Jeigu liks komandoje kitą sezoną, turės daugiau laiko ją paruošti“, – kalbėjo ispanas.

– Kurį „Žalgirio“ žaidėją galėtumėte išskirti?
– Kšištofas pelnė 22 taškus, bet mūsų stiprybė ir yra tame, kad kiekvienose rungtynėse gali vis kitas žaidėjas sužibėti. Marko Popovičius turi problemų su nugara ir žaidė tik suleidus nuskausminamuosius. Geri ne tik tie, kurie atkovoja kamuolius ar pelno taškus, bet ir kovoja nepaisydami sveikatos problemų.

– Kas svarbiausia finalo serijoje?
– Svarbiausia yra laikytis savo žaidimo filosofijos. Ilgose serijose, kur reikia penkerių ar net septynerių rungtynių, kai kurie treneriai vis stengiasi išbandyti kažką naujo. Tai įvesti naują gynybos sistemą, ar sukeisti krepšininkus pozicijomis. Mano nuomone, taip darydamas pradedi žaisti prieš save. Nesakau, kad tai būtinai nepasiteisins, bet tai ne mano stilius. Turime naudotis tuo, kas puikiai veikė viso sezono metu.

Komentarai