J.Plaza: „Norime seriją baigti rungtynėmis Vilniuje“ 0

Edgaras Pulkovskis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ toliau tvirtai žingsniuoja Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijoje. Kauniečiai šeštadienį 72:45 sutriuškino Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir serijoje jau pirmauja 3-0.

Vyriausiasis titulą ginančios komandos treneris Joanas Plaza gyrė savo auklėtinius už puikų žaidimą gynyboje, bet nepamiršo paminėti, jog dar yra sričių, kur žalgiriečiai galėtų pagerinti savo rezultatus. Specialistas pažymėjo, kad Vilniuje bus siekiama baigti šią seriją.

„Noriu pasveikinti savo auklėtinius, nes žaisti finale nėra lengva. Džiaugiuosi, jog nuo pirmos minutės jie buvo alkani ir demonstravo didelį norą laimėti. Jie žaidė taip, kad atrodė, jog mes pralaimime serijoje. Žiūrovai mus spaudė ir stūmė į priekį. Ačiū jiems. Puikiai gynėmės, išskyrus ketvirtąjį kėlinį. Mes stengiamės laimėti ne daugiau įmesdami už varžovus, o tiesiog žaisdami gerai gynyboje. Būtent gera gynyba ir lėmė pergalę. Džiaugiuosi, jog žaidėjai neatsipalaidavo po gero pasirodymo pirmoje mačo dalyje. Turime toliau tobulėti, nes prametėme daug baudos metimų, praradome daug kamuolių. Į Vilnių vykstame žinodami, kad bus sunku ir varžovai nenorės atiduoti dar vienos pergalės savų žiūrovų akivaizdoje, bet mes norime tiesiog nugalėti.

Gal kažkam ir patiktų, kad finalą laimėtume Kaune, nes būtų graži šventė, bet ne tam keliavau daugiau nei 3000 kilometrų, jog tyčia pralaimėtume Vilniuje. Nereikia pamiršti, jog mūsų laukia ir kovos VTB Vieningoje lygoje, todėl norime pasilikti sau kuo daugiau laiko joms pasiruošti. Tikrai Vilniuje sieksime tik pergalės“, – žadėjo ispanas.

10 taškų pelnęs Rimantas Kaukėnas: „Malonu, kad laimėjome. Žaidėme intensyviai gynyboje. Tenka pažymėti, kad mūsų gynyba pasiteisino, rungtyniavome tiksliai taip, kaip norėjome bei sėkmingai padėjome vienas kitam. Rungtyniavome su dideliu intensyvumu, bet problema išlieka ta pati – prastas baudų pataikymas. Taip pat leidome daug atkovoti kamuolių puolime bei suklydome net 17 kartų. Šie dalykai yra tikrai taisytini, tai yra mūsų potencialas. Norisi nugalėti ir kitose rungtynėse. Džiugu, kad laimėjome tiek taškų, tačiau yra kur gerinti žaidimą. Norisi rungtyniauti geriau.“

Komentarai