M.Kuzminskas: „Kol „Lietuvos rytas“ turės šansų, tol griebsis šiaudo“ 0

Lina Skersytė, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ trečiosiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynėse nepasigailėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo ir savo namų aikštelėje. Dešimt taškų į sostinės klubo krepšį įmetęs Mindaugas Kuzminskas teigė, jog aikštės šeimininkams pavyko išlaikyti iniciatyvą nuo pirmųjų, iki paskutinių mačo minučių.

„Vilniuje buvo tikrai arši kova, mes tik pabaigoje iškovojome pergalę, o galiu pasakyti iš patirties, kad tokie pralaimėjimai yra labai sunkūs psichologiškai. „Lietuvos rytas“ turėjo tik vieną normalią dieną atsigauti, todėl manau, kad jiems buvo labai sunku po to pralaimėjimo.

Mes į aikštelę išėjome susikaupę, nuo pačios rungtynių pradžios įgijome iniciatyvą ir jos nepaleidome iki pat pabaigos. Tai dar vienas žingsnelis iki trofėjaus ir tikimės tik paties geriausio“ – po triuškinančios pergalės mintimis dalinosi M.Kuzminskas.

– Laimėjote net 27 taškais, o tai juk finalo serija. Tikėjotės tokio rezultato?
– Niekados nesitiki kiek laimėsi ar pralaimėsi. Visada reikia atiduoti visas jėgas. Treneris mums nuolat akcentuoja, kad pirmaujame penkiais taškais, turime padidinti persvarą iki dešimties, taip rezultatas ir didėja. Šiandien labai gerai sužaidėme gynyboje.

– Ar tikitės Vilniuje sulaukti kažkokios intrigos ir pasipriešinimo?
– Žinoma. Pirmą susitikimą Kaune taip pat laimėjome dideliu taškų skirtumu, o Vilniuje matėte kaip viskas buvo. Manau, kad kol „Lietuvos rytas“ turės šansų, tol griebsis šiaudo. Jiems dar niekas nėra prarasta, nes mes dar titulo neiškovojome ir reikia žaisti.

– Ką jūsų nuomone vilniečiai dar gali padaryti, jog sugebėtų bent jau pakovoti šioje serijoje?
– Čia jau jiems patiems reikėtų spręsti, ką jie gali padaryti. Mes laikysimės savo tikslo, taktikos ir žaisime savo žaidimą. Šiuolaikiniame krepšinyje viskas įmanoma. Kaip ir NBA lygos atkrintamosiose varžybose viena komanda pralaimėjo rezultatu 2:0, bet laimėjo seriją 4:2, todėl dabartiniame krepšinyje viskas įmanoma.

Komentarai