Naudingiausias „Žalgirio“ žaidėjas A.Juškevičius: „Viskas prasideda nuo gynybos“ 0

Eimantas Skersis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirį“ nuo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų titulo skiria viena pergalė. Kauniečiai namuose 72:45 nepaliko vilčių Vilniaus „Lietuvos rytui“ ir finalo serijoje iki keturių pergalių pirmauja 3:0.

Puikiai nugalėtojų gretose sužaidė Adas Juškevičius, tapęs naudingiausiu „Žalgirio“ žaidėju. Jaunasis gynėjas per 20 minučių pelnė 9 taškus (1/1 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai, 4/5 baudos metimai), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius ir surinko 19 naudingumo balų.

Po susitikimo jis džiaugėsi pasiekta pergale, tačiau patikino, kad kitose rungtynėse Vilniuje tikisi atkaklios kovos, tad siekiant to išvengti būtina nuo pat pirmųjų minučių demonstruoti puikią gynybą.

– LKL finalo serijoje – 27 taškų skirtumu pasiekta pergalė. Ką padarė „Žalgiris“, kad taip sustabdė „Lietuvos ryto“ puolimą?
– Kaip treneris sako, viskas prasideda nuo gynybos. Idealią gynybą rodėme praktiškai nuo pirmos iki paskutinės rungtynių minutės. Neleidome atsipalaiduoti nei sau, nei „Lietuvos rytui“, todėl tiek taškų jie įmetė ir mes laimėjome tokiu skirtumu.

– Tokia užtikrinta pergalė nepadarys meškos paslaugos prieš antradienio rungtynes?
– Manau, kad ne. Viskas priklauso nuo mūsų pačių, kaip nusiteiksime. Norime užbaigti seriją Vilniuje, nors matėte antrose rungtynes, kaip vos išnešėme sveiką kailį. Stengsimės to nepakartoti ir rodyti gerą gynybą nuo pirmos minutės ir taip pamažu susikrauti persvarą.

– Svarbiausias faktorius bus gynyba prieš Renaldą Seibutį?
– Prieš jų gynėjus, ne tik Renaldą. Yra ir kitų gynėjų, kuriais yra grindžiamas žaidimas, todėl reikės juos išgaudyti.

– Šiandien buvo pasiektas visų laikų LKL finalų rekordas, kai leidote įmesti 45 taškus. Ar nuo to pergalė tik malonesnė?
– Svarbu, kad laimėjome, dabar serijos rezultatas yra 3:0. Pergalė yra svarbiausia, o jei ji dar ir istorinė, tai tuo geriau.

– Dėl traumos iškritus Donnie McGrathui, gaunate daugiau laiko pasireikšti. Galbūt tai šansas įrodyti Jonui Kazlauskui, kad esate vertas vietos Lietuvos rinktinėje?
– Tai šansas visų pirma man. Nieko man čia nereikia įrodinėti, tiesiog reikia žaisti ir tiek. Parodyti, kad galiu būti naudingas šiai komandai, kad treneris manimi pasitikėtų ir nebijotų leisti į aikštę. Po dviejų pirmų rungtynių buvau savimi labai nepatenkintas, ačiū Dievui, kad šiandien buvo viskas gerai ir galėjau padėti komandai.

Komentarai