Žalgiriečių tikslas – Vilniuje laimėti ketvirtąsias LKL finalo rungtynes 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šiandien ryte išvyko į Vilnių. Čia šį vakarą žalgiriečiai sieks 15-ąjį kartą tapti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionais.

Triumfas Vilniuje – ne pirmąkart

„Žalgiris“ yra per žingsnį nuo triumfo – LKL finalo serijoje iki keturių pergalių pirmauja 3:0.

„Privalome padaryti viską, kad dar kartą laimėtume Vilniuje ir iškovotume titulą“, – žaidėjams ne kartą šiomis dienomis tvirtino Kauno komandos strategas Joanas Plaza.

Po įtikimos trečiosios pergalės reiklusis katalonas suteikė krepšininkams šiek tiek poilsio – vakar žalgiriečiai vietoj įprastų dviejų treniruočių plušėjo tik kartą. Į Vilnių čempionai išvyko anksti ryte, nes „Siemens“ arenoje J.Plaza pageidavo surengti treniruotę.

Iki šiol kauniečiai varžovų tvirtovėje yra triumfavo penkis kartus: Vilniaus sirgalių akivaizdoje čempionišką šampaną kauniečiai laistė 2001, 2004, 2005, 2007 ir 2008-aisiais.

Trofėjaus teks palaukti

Deja, net ir iškovoję ketvirtąją pergalę šįvakar kauniečiai LKL čempionų taurės negaus.

Anot LKL generalinio direktoriaus Lino Gilio, šalies krepšinio superklubai yra susitarę, kad finalo seriją užbaigus varžovų aikštėje, taurė bus įteikta per sezono uždarymo iškilmes.

„Klubai nenori specialiai kurstyti nereikalingų aistrų. Jei ketvirtąją pergalę iškovotų savo arenoje žaidusi komanda, tik tuomet lygos vadovai įteiktų čempionų taurę“, – sakė „Kauno dienai“ L.Gilys.

Per 20-ies metų LKL istoriją dar nebuvo atvejo, kad ekipa, atsilikdama finalo serijoje 0:3, atsitiestų ir galiausiai laimėtų mačą.

Juvelyrai – tie patys

„Šiemet ir vėl žiedus čempionams kaldina „Premiere“ juvelyrikos namų kūrybos vadovas Vytautas Jonutis. Jis pažadėjo mums sukurti dovanas čempionams pagal naujausias mados tendencijas ir išsaugoti aktualią LKL ir Lietuvos krepšinio simboliką. Žiedų dar nemačiau, Vytautas atveš juos artimiausiomis dienomis“, – teigė L.Gilys.

„Premiere“ juvelyrikos namų sukurtais LKL čempionų žiedais 2008 ir 2011 ir 2012 m. pasipuošė „Žalgirio“ krepšininkai, o 2009 ir 2010 m. – „Lietuvos ryto“ komanda.

„Jeigu finalo serijoje neprireiks visų septynių rungtynių, LKL sezono uždarymo šventę planuojame surengti gegužės 14-ąją Kaune“, – informavo L.Gilys.

Komentarai