Kauno „Žalgiris“ penkioliktą kartą tapo LKL čempionais!!! 0

Nepriekaištingai sužaidę ketvirtąjį kėlinį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai nepaliko vilčių Vilniaus „Lietuvos rytui“ ir ketvirtose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynėse. Žalgiriečiai sutriuškino vilniečius 83:65 (21:19, 8:13, 26:19, 28:14) ir laimėjo finalo seriją sausai – 4:0.

Per pirmąsias dvi gan nervingai besiklosčiusias minutes abi komandos taškų nepelnė. Pirmasis sąskaitą atidarė Robertas Javtokas, įdėjęs po Ado Juškevičiaus perdavimo. Pastarąjį pakeitęs Oliveris Lafayette‘as už prakirstą lūpą varžovui atsakė taikliu tritaškiu, o po brolių Lavrinovičių kombinacijos, pasibaigusios Darjušo dėjimu, „Žalgiris“ pirmavo 7:4. Kiek vėliau D.Lavrinovičius ir Mindaugas Kuzminskas pataikė iš vidutinio nuotolio, O.Lafayette‘as vėl smeigė tritaškį – 14:10. Nepaisant Rimanto Kaukėno tolimo dvitaškio, „Lietuvos rytas“ sugebėjo persverti rezultatą – 17:16. Su tuo nesitaikstė trečiąjį savo tritaškį įmetęs O.Lafayette‘as ir dvitaškį su sirena įskraidinęs Mario Delašas. Po pirmojo kėlinio žalgiriečiai buvo priekyje 21:19.

Antrojo kėlinio pradžia buvo dar nerezultatyvesnė. Per 4 minutes ir 45 sekundes vienintelį tašką baudos metimu buvo pelnęs R.Javtokas – 22:19. Dvitaškį su pražanga įmetus R.Kaukėnui (25:19), kauniečiai turėjo šansą atitrūkti, bet po baudą prametus O.Lafayette‘ui ir Kšištofui Lavrinovičiui, „Lietuvos rytas“ perėmė iniciatyvą ir išsiveržė į priekį – 32:27. Antrąjį kėlinį po pasiaukojančio R.Javtoko žaidimo ir pamušto kamuolio R.Kaukėnui, šis pelnė lengvus taškus iš po krepšio – 29:32.

Po didžiosios pertraukos žaidimas tapo daug rezultatyvesnis. M.Kuzminskui perėmus kamuolį, prasiveržimą kaire ranka užbaigė M.Delašas (32:32). M.Kuzminskas pratęsė solidų pasirodymą, pataikydamas tritaškį po Marko Popovičiaus perdavimo ir pralindęs pro galinę liniją, tačiau du Eimanto Bendžiaus tritaškiai išlaikė 3 taškų „Lietuvos ryto“ persvarą – 40:37. Tada sudėtingą dvitaškį atšokdamas pataikė M.Delašas, po tritaškį šovė M.Popovičius bei O.Lafayette‘as ir „Žalgiris“ persvėrė rezultatą 45:42. Vilniečiai pelnė 4 taškus iš eilės, bet netrukus po dvi baudas sumetę M.Delašas ir M.Kuzminskas atstatė trapią persvarą – 49:46. Rezultatyvų trečiąjį kėlinį užbaigė reidą link krepšio realizavęs R.Kaukėnas ir tritaškį su pražanga uždirbęs K.Lavrinovičius – 55:51.

Užtikrinta „Žalgirio“ gynyba privertė varžovų trenerius vos per 140 ketvirtojo kėlinio sekundžių išnaudoti dvi minutės pertraukėles. Per tą laiką po dvitaškį pataikė A.Juškevičius, R.Kaukėnas ir D.Lavrinovičius, sukrovę svečiams 8 taškų pranašumą – 61:53. Dar kartą sėkmingai apsigynus, R.Kaukėnas pelnė dar du taškus, o už minutės M.Kuzminskas tritaškiu padidino persvarą iki dviženklės – 66:55. Netrukus šis duetas pridėjo dar 4 taškus (70:55). „Lietuvos ryto“ triuškinimą galingais dėjimais pratęsė K.Lavrinovičius ir M.Kuzminskas – 74:55. Per likusį laiką 5 taškus pelnė O.Lafayette‘as, pasižymėjo M.Delašas su abi baudas įmetusiu R.Javtoku ir „Žalgiris“ šventė čempionišką pergalę 83:65!

„Žalgiris“: O.Lafayette‘as 18 (7 rez. perd.), M.Kuzminskas 16 (6 atk. kam., 3 per. kam.), R.Kaukėnas 15, M.Delašas 10 (8 atk. kam.), D.Lavrinovičius 7, R.Javtokas 5, M.Popovičius 3, A.Juškevičius 2, V.Lipkevičius 0.

„Lietuvos rytas“: E.Bendžius 15, M.Katelynas 10, A.Jomantas 8, R.Seibutis 8.

http://www.youtube.com/watch?v=HmXTKhkRcLM

Komentarai