M.Popovičius: „Atsiprašau, kad negalėjau žaisti iš visų jėgų“ 0

Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Persirengimo kambaryje Marko Popovičių apkabinęs Kšištofas Lavrinovičius „Žalgirio“ kroatą kelis sykius pavadino naudingiausiu Kauno komandos žaidėju.

„Ne, ne, ne, – atšovė M.Popovičius. – Naudingiausias krepšininkas esi tu arba Mindaugas Kuzminskas.“

„Aikštėje lyderis aš, – atsakė K.Lavrinovičius. – Rūbinėje lyderis esi tu.“

„Arba ne, – juokėsi M.Popovičius. – Geriau būsiu lyderis aikštėje, o tu persirengimo kambaryje.“

Lietuvos krepšinio lygos finalo serijoje „Žalgirio“ kapitonas rungtyniavo nepaisydamas nugaros skausmų.

Prieš dvikovas jam buvo leidžiami skausmą slopinantys vaistai, todėl krepšininkas nedemonstravo geriausios sportinės formos.

Vis dėlto gynėjo trauma „Žalgirio“ žaidimui neatsiliepė. Antradienį kauniečiai Vilniuje 83:65 nugalėjo „Lietuvos rytą“ ir laimėjo finalo seriją 4-0.

Tinklalapiui „BasketNews.lt“ M.Popovičius tvirtino, kad aikštėje jį puikiai pakeitė jaunesni ekipos nariai.

– Marko, ketvirtąjį kartą tapote Lietuvos čempionu. Ką jums tai reiškia? – tinklalapis „BasketNews.lt“ paklausė Popovičiaus.
– Labai daug. Vykstame namo jau turėdami vieną trofėjų. Nepasakyčiau, kad išgelbėjome sezoną. Išties gerai žaidėme Eurolygoje, kur pasiekėme rekordų. Pademonstravome charakterį. Deja, mus paliko keli žaidėjai, susidūrėme su finansinėmis problemomis ir dalykais, kurių negalime kontroliuoti. Mus persekiojo traumos, tačiau LKL finalo serijoje pasirodėme kaip įmanoma geriausiai. Esu įsitikinęs, kad to nusipelnėme, tad ketvirtasis aukso žiedas man labai svarbus.

– Praėjusį sezoną LKL finalo seriją „Žalgiris“ laimėjo 3-0, o dabar 4-0. Ar šios kovos vis dar įdomios?
– Žinoma, kad įdomios. Visada malonu kažką įveikti po penkerių ar septynerių rungtynių, Tačiau niekas nenori rizikuoti. Esame profesionalai, norintys pademonstruoti geriausią krepšinį kiekviename mače. Buvome kaltinami, kad specialiai pralaimėjome „Lietuvos rytui“ paskutinįjį reguliariojo sezono susitikimą Kaune. Paprasčiausiai prametėme per daug baudų, neįvykdėme tikslų. Sulaukėme nepagarbos, nors kiekvieną kartą atiduodame visas jėgas. Turėjau nugaros problemų, Jeffas Foote‘as buvo traumuotas, didžiąją sezono dalį nerungtyniavo Robertas Javtokas, praradome savo kapitoną Paulių Jankūną, o du žaidėjai paliko ekipą viduryje sezono. Nėra paprasta taip dirbti ir rungtyniauti. Dirbame teisingai ir negauname pinigų, tačiau vis dar esame čia ir tęsiame sezoną. Mums tai buvo nepagarba, tačiau laimėjome finalo seriją 4-0 ir tai labai malonu.

– Ką galima pasiekti VTB Vieningosios lygos varžybose?
– Dabar vyksime švęsti, Nenoriu kalbėti apie likusias VTB Vieningosios lygos rungtynes, kadangi šiuo metu reikia mėgautis pergalės akimirkomis. Esu labai laimingas būdamas šios komandos dalimi. Džiaugiuosi, kad dirbu su šiuo trenerių štabu.

– Kšištofas minėjo, kad esate lyderis už aikštės ribų. Ką manote apie tai?
– Tikiu, kad šiai komandai atnešu daug teigiamų dalykų. Finalo serijoje negalėjau rungtyniauti visu pajėgumu, kuriuo žaidžiau šį sezoną. Dėl to kiek nusivyliau. Visą sezoną rungtyniavome su 10-12 žaidėjų, o LKL finale svarų indėlį įnešė Adas Juškevičius, Vytenis Lipkevičius, Mario Delašas ir Mindaugas Kuzminskas. Ekipai jie atnešė daug naudos. Sezono pradžioje jie nebuvo svarbiausi žaidėjai, o pabaigoje atsiskleidė. Džiaugiuosi, kad save galiu laikyti „Žalgirio“ dalimi. Noriu atsiprašyti, kad negalėjau žaisti iš visų jėgų, tačiau atlikau viską, ką galėjau. Didžiuojuosi ir savimi, ir savo komandos draugais.

Komentarai