J.Plaza: „Reikia žaisti iki pabaigos ir tik tuomet švęsti“ 0

Edgaras Pulkovskis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ klubas savo žygį Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) baigė antradienį, kai finalo ketvirtajame mače 83:65 sutriuškino „Lietuvos rytą“ ir tapo čempionu.

Vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza spaudos konferencijoje atvirai ir ilgai dėstė savo mintis ne tik apie šią dvikovą, bet ir visą sezoną, kuris dar nesibaigė, kadangi Kauno ekipos laukia kovos VTB Vieningoje lygoje.

„Dirkas Bauermannas yra puikus treneris, kuris yra tinkamas pasirinkimas „Lietuvos rytui“. Norėjau padėkoti visiems, kurie manimi tikėjo ir pakvietė į komandą. Šį sezoną turėjome sudėtingų akimirkų, bet išlikome vieningi ir nesubyrėjome“, – ilgą kalbą pradėjo katalonas.

„Įpusėjus mačui pykau ant savo auklėtinių, nes jie labiau nervinosi už „Lietuvos rytą“. Tai atspindi daugybė klaidų, netaiklūs baudos metimai. Esu laimingas patyrusiais žaidėjais, kurie lemiamu metu tarė savo žodį. Džiaugiuosi dėl jaunų krepšininkų, kurie laimėjo žiedus. Toks žaidėjas kaip Felipe Reyesas dukart laimėjo Europos čempionatą, bet tik sykį iškovojo Ispanijos čempiono titulą. Dėkoju „Lietuvos rytui“ ir linkiu klubui sėkmės. Didžiuojuosi savo komanda, kuri niekada nepasidavė ir kovojo, nors turėjome daug žaidėjų praradimų“, – tęsė treneris.

– Kiek žaidėjams duosite laisvadienių?
– Pažadėjau jiems, kad jeigu laimėsime seriją „sausai“, duosiu jiems tris dienas. Dabar reikia suktis iš situacijos, nes nereikia leisti jiems atsipalaiduoti (Juokiasi). Dabar turėsiu laikytis savo pažado ir duoti tų dienų, kad krepšininkai atsigautų, kadangi Darjušui ir Foote‘ui skaudą nugarą, McGrathui – koją.

– Sezonas nesibaigė, bet galbūt galėtumėte jį įvertinti?
– Buvau arti to, kad viską mesčiau ir išvykčiau, bet jaučiau, jog žmonės manimi tiki. Tiki komanda ir toliau kovojome visi kartu. Esu labai laimingas, kad buvome pirmi Eurolygos C grupėje, laimėjome VTB Vieningosios lygos reguliarųjį sezoną, tapome LKL čempionais. Visi turi didžiuotis tais vyrukais. Jūs neįsivaizduojate, kaip Ispanijoje yra gerbiamas Lietuvos krepšinis. Bus labai sunku pasiekti VTB Vieningosios lygos pusfinalį, nes neturime būrio žaidėjų, bet atiduosime visas jėgas. Bandysime pasiekti tiek, kiek galime.

– Trečio kėlinio pabaigoje K.Lavrinovičius pataikė tritaškį su pražanga. Ar tai buvo rungtynių lūžio momentas?
– Manau, kad šis metimas buvo svarbiausias. Jeigu pamenate antrajame finalo serijos mače vilniečiai pirmavo 14 taškų, kai naudojo zoninę gynybą. Tuomet tiek Kšištofas, tiek Kuzminskas pelnė svarbius taškus. Šiandien šie krepšininkai taip pat pataikė labai svarbius metimus. Patikėkite, tai padaryti tikrai sunku, nes kai pirmauji 30 taškų, pataikyti visi gali.

– Nuaidėjus sirenai jūsų žaidėjai pergale džiaugėsi gana santūriai. Kodėl?
– Galbūt aš kaltas. Aš ispanas, bet kvailas ispanas. Kažkas sakė, kad turėjau gimti kitoje šalyje, nes nesu toks emocingas. Kai mes laimėjome Ispanijos čempionatą Barselonos aikštelėje, visi žmonės buvo labai laimingi, bet mano tikslas buvo tiesiog laimėti. Galime švęsti šiąnakt, bet rytoj viskas tampa istorija. Aš niekada neleidžiu atidaryti šampano iki kol nenuskamba finalinė sirena. Reikia žaisti iki pabaigos ir tik tuomet švęsti.

– O kaip švęsite jūs?
– Aš švenčiu, kai esu savo namuose su šeima, o priešais mane sėdi mano šuo. Jūs turite suprasti, kad daugelis sakė, jog esu kvailas, nes atvykau čia. Kai kurie žaidėjai galbūt negerbė manęs, galvojo, kad keistas ispanų treneris atvyko, bet aš įskiepijau savo filosofiją ir mes kartu šį tą nuveikėme. Mano šeima, mano draugai ir artimieji tikėjo manimi. Aš tikrai negersiu daug. Negaliu kaip lietuviai išgerti tris butelius degtinės ir būti geroje būklėje (Juokiasi). Man užtenka šiek tiek ir viskas. Bet tikrai švęsiu šiąnakt, nes tai pirmasis mano titulas užsienyje.

Komentarai