Dvikovas su „Nizhny Novgorod“ žalgiriečiai pasitinka nukraujavę, bet kupini ryžto (VIDEO) 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Šiandien vakare Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų žiedus atsiimsiantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai į šventinį siautulį nepasiners. Jau rytoj Joano Plazos auklėtiniai pradės VTB Vieningosios lygos ketvirtfinalio seriją, kurioje kauniečių jėgas tikrins Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“.

Įveikė abukart

Šį sezoną žalgiriečiai su būsimais varžovais pečius buvo surėmę du kartus ir abusyk nuo parketo žengė iškeltomis galvomis. Gruodį svečiuose buvo iškovota pergalė 76:58, o reguliaraus sezono finiše namuose pakartota sėkmė – 69:62.

Kur kas sunkiau kovoti su Žemutinio Naugardo krepšininkais žalgiriečiams sekėsi pernai. Nors kauniečiai reguliariajame sezone užėmė aukštesnę vietą už savo varžovus, abi tarpusavio dvikovas pralaimėjo – namuose 86:92 ir svečiuose 79:85.

„Dvikovos su „Nizhny Novgorod“ nebus lengvos. Tačiau mes žaisime taip, kaip žaidėme ir anksčiau. Nedera keisti stiliaus, kurio laikėmės viso sezono metu. Bet kuriuo atveju, man regis, jog serija bus įtempta, o mes galime turėti vargo“, – neprarasti budrumo savo auklėtinius ragino J.Plaza.

Ispano teigimu, „Nizhny Novgorod“ klubą būtų galima laikyti viena didžiausių šio sezono staigmenų. Aštuntfinalio serijoje Zorano Lukičiaus auklėtiniai kiek netikėtai iš kovos eliminavo Sankt Peterburgo „Spartak“.

Ketvirtfinalio serijoje komandos kovos iki trijų pergalių. Antrasis susitikimas taip pat Kaune vyks poryt, trečioji dvikova – šeštadienį Žemutiniame Naugarde.

„Tai jauna, mobili, agresyviai besiginanti ekipa. Mes daug fizinių jėgų ir emocijų atidavėme per LKL finalo seriją. Esame emociniame pakilime, kadangi jau laimėjome čempionų žiedus. Varžovai šį sezoną jokio laimikio savo kolekcijoje dar neturi, tad bus alkanesni už mus. Laukia išbandymas, bet stengsimės žengti į pusfinalį“, – mūsų dienraščiui sakė naudingiausiai VTB Vieningoje lygoje žaidžiantis žalgirietis Kšištofas Lavrinovičius.

Sėkmės atveju pusfinalyje kauniečių lauktų Kazanės „Uniks“ arba Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ barjeras.

Išretėjusios gretos

„Per šias kelias laisvas dienas pailsėjome psichologiškai. Bėgiojome krosus, darėme įvairius pratimus. Tikiuosi, kad ketvirtfinalį pasitiksime kupini naujų jėgų. Varžovas – rimtas, kuris pernai nuskriaudė mus du kartus. Šiemet laimėjome, tačiau abu mačai buvo gana sunkūs. Jauna ir energinga „Nizhny Novgorod“ ekipa man šiek tiek primena „Prienus“. Prieš tokias komandas žaisti sunku, tad jei serija užsitęstų ilgiau, svarstyklės pradėtų krypti ne mūsų patyrusios komandos naudai. Todėl labai svarbu laimėti abu pirmus namuose, kad į Rusiją galėtume vykti turėdami solidų pranašumą. Žemutiniame Naugarde labai įdomi salė – parketas patiestas ant ledo, o vietos krepšininkus karštai palaiko aistruoliai. Bus nelengva“, – neabejojo įspūdingą formą sezono finiše demonstruojantis Mindaugas Kuzminskas.

J.Plaza jau sunkiai suskaičiuoja visus sveikus krepšininkus, kuriuos turi savo dispozicijoje. Pastarosiomis savaitėmis „Žalgirio“ stovykla virto savotišku „lazaretu“. Nors šiandieninėje treniruotėje plušėjo 14 žaidėjų, šiuo metu sveiki yra vos aštuoni pagrindinės sudėties žalgiriečiai. Dėl šios priežasties katalonas į treniruotes pasikvietė klubui priklausančius jaunuosius Marių Grigonį, Tomą Dimšą, Mindaugą Kupšą ir Edgarą Ulanovą. Pirmuosius du „Žalgirio“ aistruoliai jau gali išvysti rytdienos rungtynėse, kadangi jie yra registruoti VTB Vieningosios lygos kovoms.

„Dabar tas metas, kai mums tikrai reikia visų komandos aistruolių paramos. Esame stipriai sužeisti. Turime vos aštuonis visiškai sveikus žaidėjus. Darjušas Lavrinovičius nesitreniravo kartu su komanda nuo pat LKL finalo pabaigos, Marko Popovičius taip pat jaučia skausmus ir mankštinasi tik suleidus nuskausminamuosius. Praradome Jeffą Foote‘ą ir Donnie McGrathą. Todėl vis dažniau kviečiu jaunuosius žaidėjus, kad šie pagelbėtų mums treniruojantis. Varžovas neturi ko prarasti, tad mums bus labai pavojingas priešininkas. Nuo šių dviejų mačų Kaune priklausys tikrai daug. Jei visi būtų sveiki, mes būtume favoritai, tačiau dabar situacija yra pasikeitus“, – neslėpė specialistas.

Rusai nusiteikę kovingai

„Žalgiriečiai eilinį kartą be didelių rūpesčių tapo Lietuvos čempionais, taip ir nepralaimėję nei vieno finalo serijos mačo, nors varžovas buvo tikrai rimtas – Vilniaus „Lietuvos rytas“. Tai tik dar kartą įrodo, kad ketvirtfinalyje mūsų laukia labai sunki užduotis“, – neabejojo Žemutinio Naugardo krepšininkus muštruojantis serbas Z.Lukičius.

Treneris apgailestavo, kad prieš šį mačą jam teko sukti galvą dėl žaidėjų traumų. Amerikietis Obie Trotteris beveik visą šį sezoną skundžiasi kelio skausmais. Pasak stratego, vienas komandos lyderių ketvirtfinalio serijoje negalės žaisti visu pajėgumu, o artimiausiu metu planuojama jam atlikti operaciją. Kelį O.Trotteris susižeidė praėjusią vasarą atstovaudamas Vengrijos rinktinei. Komandos gydytojai tikėjosi, kad žaidėjui pavyks atsigauti, tačiau visos pastangos buvo bevaisės.

Šį sezoną „Nizhny Novgorod“ ir „Žalgirio“ stovyklose – panašios bėdos. Traumos nesiliauja šienauti Žemutinio Naugardo krepšininkų. Kiek anksčiau iš rikiuotės buvo iškritęs Primošas Brežecas, vėliau susižeidė Dijonas Thompsonas.

„Nepaisant visų problemų, tikiu, jog galime mesti iššūkį Lietuvos krepšinio grandui. „Žalgiris“ – aiškus šios poros favoritas, tačiau jei mano vaikinai žais su tokia pačia aistra kaip ir prieš Sankt Peterburgo klubą, mes turėsime galimybę“, – svarstė Z.Lukičius.

Vienas ekipos lyderių Semionas Antonovas taip pat neabejojo, kad jo komanda yra pajėgi susikauti su žymiai turtingesnę istoriją turinčiu oponentu. „Po trečiųjų rungtynių prieš „Spartak“ mes turėjome dvi laisvas dienas, tad dabar esame pailsėję ir kupini jėgų. Bus sunku, tačiau esame kauniečius įveikę, o tai reiškia, kad galime mesti rimtą iššūkį“, – neabejojo kapitonas.

Komentarai