VTB Vieningosios lygos ketvirtfinalį „Žalgiris“ pradėjo užtikrintai (FOTO, VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergalingai pradėjo VTB Vieningosios lygos atkrintamąsias varžybas. Ketvirtfinalio serijoje iki 3 pergalių žalgiriečiai startavo įveikdami „Nizhny Novgorod“ komandą 75:63 (24:21, 19:12, 18:15, 14:13). Antrąsias serijos rungtynes komandos žais ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje.

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Pirmuosius keturis taškus rungtynėse pelnė Darjušas Lavrinovičius, bet po to svečiai įmetė du tritaškius, pridėjo du dvitaškius po žalgiriečių klaidų ir pirmavo 10:4. Situaciją ėmėsi taisyti ryžtingai prasiveržęs Rimantas Kaukėnas ir dar 4 taškus surinkęs D.Lavrinovičius – 10:12. Tada abiejų komandų įžaidėjai Dmitrijus Golovinas ir Oliveris Lafayette‘as apsikeitė taikliais tritaškiais, o D.Lavrinovičius pelnė savo 11-ąjį tašką (16:17). Galiausiai rezultatą pavyko persverti po O.Lafayette‘o baudų metimų ir dviejų R.Kaukėno perdavimų, po kurių įdėjo Mindaugas Kuzminskas ir iš po krepšio pasižymėjo Robertas Javtokas – 22:21. Paskutinę pirmojo kėlinio ataką idealiai užbaigė Adas Juškevičius – 24:21.

Per „sausas“ kauniečių dvi minutes antrojo kėlinio pradžioje „Nizhny Novgorod“ spėjo išlyginti rezultatą (24:24). Tuomet „Žalgirio“ gretose debiutavęs Tomas Dimša nepabūgo varžovų gynybos bei įveikė ją net ir su pražanga. Po to A.Juškevičius dar kartą sėkmingai atliko reidą po krepšiu – 29:24. Penktąjį tritaškį pataikę rusai sulaukė tokio pat atsako iš A.Juškevičiaus, o „Žalgirio“ spurtą 9:0 pratęsė D.Lavrinovičius, M.Kuzminskas ir Mario Delašas – 38:27. Trys pramestos baudos leido varžovams kiek sumažinti atsilikimą, bet D.Lavrinovičiaus ir R.Kaukėno metimai iš vidutinio nuotolio grąžino žalgiriečiams dviženklį pranašumą – 43:33.

Po didžiosios pertraukos kauniečiai labai greitai privertė varžovus išnaudoti komandinių pražangų limitą, todėl Kšištofas Lavrinovičius, M.Delašas ir R.Kaukėnas rinko taškus nuo baudų metimo linijos – 50:37. Kiek vėliau iš žaidimo pataikė O.Lafayette‘as, R.Kaukėnas puikiu perdavimu surado aukštai iššokusį R.Javtoką ir pats smeigė tritaškį, padidinusį persvarą iki 18 taškų (57:39). Per likusias 4 minutes trečiajame kėlinyje taškus „Žalgiriui“ pelnė tik išradingai prasiveržimą užbaigęs Vytenis Lipkevičius ir baudas sumetęs D.Lavrinovičius, bet šeimininkų persvara ir toliau išliko solidi – 61:48.

Ketvirtasis kėlinys nebuvo labai rezultatyvus. Per beveik 7 minutes A.Juškevičius buvo pataikęs iš vidutinio nuotolio, o K.Lavrinovičius dėjimu ir dvitaškiu buvo padidinęs pranašumą iki 16 taškų – 67:51. „Nizhny Novgorod“ sugebėjo surinkti 7 taškus be atsako, bet R.Kaukėnas tritaškiu paskandino paskutines jų viltis (70:58). Per likusį laiką D.Lavrinovičius pelnė savo dvidešimtąjį tašką, o rungtynes įspūdingu dėjimu po O.Lafayette‘o perdavimo užbaigė R.Javtokas – 75:63.

„Žalgiris“: D.Lavrinovičius 20, R.Kaukėnas 12 (7 rez. perd.), A.Juškevičius 9, K.Lavrinovičius 9, O.Lafayette‘as 7 (6 atk. kam.), R.Javtokas 6, M.Kuzminskas 4, M.Delašas 3, T.Dimša 3, V.Lipkevičius 2 (3 per. kam.), M.Grigonis 0.

„Nizhny Novgorod“: D.Thompsonas 15 (7 atk. kam.), D.Golovinas 11, A.Yakovenko 10.

http://www.youtube.com/watch?v=z-AsSeW4hBE

Komentarai