„Žalgiryje“ debiutavęs T.Dimša: „Maniau, kad žaisiu tik kai mačo baigtis bus aiški“ 0

Kasparas Steponavičius, jaunasis „Žalgirio“ žurnalistas

Antrus metus iš eilės Nacionalinės krepšinio lygos bronza kartu su Kauno „Žalgirio“ dublerių „Žalgiris-2“ ekipa pasipuošęs Tomas Dimša trečiadienį sulaukė savo šanso pasireikšti ir pagrindinėje komandoje. Debiutinėse varžybose per 5 minutes jis pelnė 3 taškus (1/1 dvit., 1/1 baud.), atkovojo vieną kamuolį ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą.

Vos įžengęs į aikštelę Tomas buvo pasitiktas gausia žiūrovų plojimų banga. „Jau per apšilimą pajutau šiokį tokį jaudulį, tačiau, kai įėjau į aikštelę, visas nerimas pradingo, atsipalaidavau ir žaidžiau taip, kaip sugebu. Be abejonės, sirgalių palaikymas taip pat padėjo sėkmingiau įsilieti į žaidimą, atsikratyti jaudulio“,- taip paklaustas, kaip sekėsi susitvarkyti su jauduliu atsakė T.Dimša.

– Tomai, puikus debiutas šiame mače. Tikėjaisi, jog šiandien žaisi?
– Prieš mačą treneris liepė būti pasiruošusiam, todėl nedidelė viltis buvo. Žinoma, nesitikėjau, kad į aikštelę išbėgsiu jau antrajame kėlinyje, maniau, kad jeigu žaisiu, tai tik pabaigoje, kai mačo baigtis bus aiški. Rimantui Kaukėnui reikėjo suteikti poilsio minučių, todėl ir pasisekė anksčiau įžengti į aikštelę.

– Debiutinis mačas pavyko taip, kaip jį anksčiau įsivaizdavai?
– Pakankamai ilgai svajojau apie žaidimą „Žalgiryje“, todėl man tai yra svajonės išsipildymas. Nesitikėjau, kad debiutuosiu sezono pabaigoje, per svarbiausias sezono dvikovas, tačiau „Žalgirio“ gynėjus kamuoja traumos, todėl gavau šansą prisijungti prie pagrindinės komandos.

– Šį sezoną rungtyniavai ir „Nike Hoop Summit“ stovykloje. Kuris mačas įsimintinesnis – šis ar vykęs už Atlanto?
– Sunku juos sulyginti. JAV susirinko talentingiausi mano amžiaus žaidėjai, tuo tarpu čia – patyrę vyrai, todėl, be abejonės, VTB Vieningosios lygos varžybos buvo sunkesnės. Manau, kad abu šie mačai įsirėš giliai atmintin, nes abiejuose iš jų pasisėmiau naudingos patirties.

– Kokie esminiai skirtumai tarp jaunimo ir vyrų krepšinio išryškėjo po šio mačo?
– Jie skiriasi kaip diena ir naktis. Vyrų krepšinyje daugiau remiamasi fizine jėga. Žaidėjai čia žymiai geriau pasiruošę fizinei kovai, rungtyniauja agresyviau. Be to, vyrų krepšinyje viskas vyksta žymiai greičiau nei jaunimo krepšinyje.

– Šios varžybos padėjo atskleisti jūsų trūkumus, vietas, kurias dar reikia tobulinti?
– Manau, kad žaidžiau šiek tiek per mažai, kad visa tai aiškiai pasimatytų, tačiau savo trūkumus žinau jau seniai ir stengiuosi juos ištaisyti.

– Kokį įspūdį po savaitės treniruočių paliko treneris Joanas Plaza?
– Jis yra išties nuostabus treneris, puikiai išmano savo darbą, vos per savaitę treniruočių aš išmokau labai daug naujo ir atradau spragų savo žaidime, kurias turiu galimybę ištaisyti.

– Žaidei marškinėliais su 23 numeriu. Lygiuojiesi į LeBroną Jamesą ir Michaelą Jordaną?
– (Juokiasi). Komandos draugai dabar mane pašiepia dėl tokio numerio, tačiau tokį numerį man paskyrė, pats jo nesirinkau. LeBronas ir Jordanas yra turbūt geriausi krepšininkai per visą istoriją, todėl tikrai yra ko iš jų pasimokyti, tačiau negaliu jų pavadinti savo idealais. Atvirai sakant, nenorėjau aš tokio numerio, nes jis šiek tiek įpareigoja, bet taip jau gavosi (juokiasi).

Komentarai