J.Plaza: „Sirgaliai negali įmesti į krepšį, bet gali pastūmėti komandą į priekį“ 0

Ignas Giedraitis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ pergale pradėjo VTB Vieningosios lygos atkrintamąsias varžybas. Žalgiriečiai namuose 75:63 nugalėjo Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“ ir ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių pirmauja 1:0.

Lietuvos čempionų vyriausiasis treneris Joanas Plaza po laimėtų rungtynių ypač dėkojo „Žalgirio“ arenoje susirinkusiems aistruoliams ir sakė, jog rytoj vyksiančiose antrose serijos rungtynėse varžovai stengsis pasimokyti iš savo klaidų.

„Visų pirma, noriu padėkoti mus palaikyti atėjusiems sirgaliams. Prieš šią komandą žaidėme prieš pusantro mėnesio, todėl žmonėms galbūt nėra įdomu stebėti rungtynes su tuo pačiu varžovu, tačiau jie padeda eiti komandai į pergales. Jų paramos mums ypač reikia lemiamais momentais – žinoma, jie negali įmesti į krepšį, bet gali pastūmėti komandą į priekį.

Rungtynes pradėjome ne itin gerai. Tai, kad prieš savaitę laimėjome Lietuvos čempionatą, o vakar mums buvo įteikti čempionų žiedai, tiesiogiai įtakos neturėjo, bet tai kažkur pasąmonėje buvo. Palaipsniui kiekvieną kėlinį gerinome žaidimą.

Labiausiai erzino tai, kad maždaug nuo pirmo ketvirčio vidurio iki trečio kėlinio pabaigos padarėme labai daug neišprovokuotų klaidų, kurios leido varžovams kabintis į rungtynes, bandėme atlikti stebuklingus perdavimus, kurių atlikti nereikėjo. Taip pat reikia atkreipti dėmesį į varžovų kovą dėl atšokusių kamuolių po mūsų krepšiu – šį dalyką rytojaus rungtynėse turėsime išgyvendinti.

Rytoj varžovai stengsis rungtyniauti galingiau, bet ir mes galime žaisti geriau. Jie turi aukšto lygo žaidėjų, kaip Semionas Antonovas, Artiomas Jakovenka, kurie gali būti naudingesni, ar Dijonas Thompsonas. „Žalgiris“ turi žaisti geriau. Kalbant apie jaunimą, visą sezoną stengiausi suteikti jiems šansą. Kai žaidėjai yra traumuoti, jų vietą užimą jaunimas. Tokia filosofija yra teisinga tiek klubo, tiek rinktinės atžvilgiu“, – kalbėjo ispanas.

– Kaip vertinate komandoje debiutavusių Tomo Dimšos ir Mariaus Grigonio žaidimą?
– Svarbiausia jų pasirodyme yra ne pelnyti taškai, atkovoti kamuoliai ar gynyba. Svarbu, kad jie turi tokį šansą, kas turi padėti tiek jiems, tiek klubui, tiek rinktinei. Galbūt kitų žaidėjų klaidos neleido jiems labiau pasireikšti, tačiau abu šie vaikinai yra perspektyvūs ir žingsnis po žingsnio turėtų tapti svarbia „Žalgirio“ dalimi.

– Kaip vertinate VTB Vieningosios lygos tvarkaraštį, pagal kurį reikia žaisti dvi dienas iš eilės?
– Tokios taisyklės, toks tvarkaraštis, teks rytoj žaisti ir po rungtynių 2 valandą nakties pradėsime kelionę į Žemutinį Naugardą. Turime tokį tvarkaraštį, tačiau negalime skųstis.

Rusijos klubo vyriausiasis treneris Zoranas Lukičius apgailestavo, jog jo auklėtiniai nepademonstravo užsidegimo ir energingo žaidimo kaip aštuntfinalio serijoje su Sankt Peterburgo „Spartak“.

„Visų pirma, sveikinu „Žalgirį“ su pelnyta pergale. Po rungtynių žaidėjams rūbinėje sakiau, kad gaila, jog „Žalgirio“ arenoje susirinkę sirgaliai nepamatė tos komandos, kuriai du kartus išvykoje pavyko nugalėti „Spartak“. Mums trūko užsidegimo, neparodėme sau įprasto charakterio. Labai svarbus buvo klaidų skaičius – antroje mačo pusėje galėjome kabintis į rungtynes, tačiau dėl klaidų to padaryti nepavyko. Labai svarbu, kad rytojaus rungtynėse komanda išeitų geros nuotaikos ir su puikiu nusiteikimu“, – teigė strategas iš Serbijos.

Komentarai