J.Plaza: „Jei niekada nesiverži – iš kur bus tos pražangos“ 0

Ignas Giedraitis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ antrose VTB Vieningosios lygos ketvirtfinalio rungtynėse sulaukė rimtesnio pasipriešinimo. Žalgiriečiai namuose tik po atkaklios kovos 66:62 palaužė Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“ ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2:0.

Po rungtynių Lietuvos čempionų treneris Joanas Plaza pabrėžė, kad ateinančiose kovose būtina mažinti klaidų skaičių ir gerinti taiklumą. Taip pat ispanas davė atkirtį varžovų strategui, kurio manymu su tokiu teisėjavimu „Žalgirio“ arenoje nebūtų laimėję net Eurolygos čempionai – Pirėjo „Olympiacos“ krepšininkai.

„Visada yra sunku žaisti dvi dienas iš eilės prieš tą pačią komandą, su tais pačiais žaidėjais. Net ir NBA komandos, rungtyniaudamos tokiomis sąlygomis, turi sunkumų. Tai yra įprasta. Kas yra neįprasta – klysti 23 kartus per rungtynes ir atakuoti 38 proc. taiklumu iš dvitaškio zonos. Su tokiais rodikliais yra sunku laimėti rungtynes, kitą kartą reikia žaisti daug geriau, kad tokios situacijos nepasikartotų.

Rungtynių pradžioje „Žalgiris“ susikurdavo geras progas atakoms, buvo ir greitų atakų, tačiau tų taškų nepavykdavo pelnyti, nes tais momentais nepriimdavom teisingų sprendimų. Vakarykštėse rungtynėse nesužaidėme gerai, todėl turėjome pagerinti žaidimą, bet šiandien to pilnai padaryti nepavyko. Likusiose kovose reikia atkreipti dėmesį – turime žaisti geriau ir pamiršti pirmas rungtynes, kuriose laimėjome didesne persvara.

Jei kažkas mano, kad didelį skirtumą sudaro baudų metimai ir apie tai daug kalba, turbūt nelabai išmano krepšinį ir tik bando provokuoti. Jūs pastebite, kad „Nizhny Novgorod“ visiškai nežaidžia baudos aikštelėje, jie tik atlieka perdavimus vienas kitam aplink perimetrą, tuo tarpu „Žalgiris“ visada bando įvesti kamuolį aukštaūgiams ir natūralu, kad, kai tu žaidi baudos aikštelėje, prieš tave prasižengia, jei niekada nesiverži – iš kur bus tos pražangos. Varžovai visada keičiasi dengiamaisiais, todėl beveik kiekvieną ataką kuris nors mūsų žaidėjas turėdavo pranašumą, o kitoje aikštės pusėje būdavo žaidžiama vos ne rankinio perdavimais.

Jei kažkas tai lygina su „Olympiacos“, ko gero, tai yra tik bandymas pasiteisinti.“

– Rungtynių pabaigoje, kai skirtumas buvo 2 taškai, jūs neprašėte minutės pertraukėlės. Ar tai buvo išbandymas žaidėjams?
– Galbūt ir taip, tuo pačiu varžovams nesuteikėme galimybės aptarti paskutinės atakos varianto. Be to, Europos krepšinis skiriasi nuo NBA, kurioje po minutės pertraukėlės kamuolį galima išsimesti ir į savo aikštės pusę, o čia galimas perdavimas tik puolimo zonoje. Esame apsitarę su žaidėjais, kad tokiose situacijose, nebent jei būtų tikrai krizinė situacija, minučių pertraukėlių neimsime.

Tuo tarpu Žemutinio Naugardo vairininkas Zoranas Lukičius buvo ypač nepatenkintas rungtynių teisėjavimu ir sveikino savo auklėtinius, nepaisant to pademonstravusius kovingą žaidimą.

„Žinote, Lietuva yra krepšinio šalis, čia jis yra lyg religija. Visų pirma, noriu pasveikinti savo komandą su vyriška kova – „Nizhny Novgorod“ šiandien tikrai kovėsi kaip liūtai. Nesinorėtų kalbėti apie baudų metimus, kuriuos „Žalgiris“ metė net 35 kartus, ar žaidėjų užsibuvimą trijų sekundžių zonoje, todėl šį vakarą negaliu „Žalgirio“ pasveikinti su pergale, vakar kauniečiai laimėjo pelnytai – tada ir pasveikinau, o šiandien, ko gero, ir „Olympiacos“ nebūtų laimėjusi rungtynių. Sveikinu savo vyrus su gera kova“, – sakė strategas iš Serbijos.

Komentarai