„Žalgirio“ projektas „Žalia galia“ skatina pasirūpinti beglobiais šunimis (VIDEO) 0

Bendradarbiavimą su gyvūnų globos organizacija „Penkta koja“ pradėjęs Kauno „Žalgiris“ šią iniciatyvą įprasmino vakar vykusiose VTB Vieningosios lygos rungtynėse. Didžiosios pertraukos metu „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas į aikštę pakvietė šešis „Penktos kojos“ prižiūrimus beglobius šunelius ir juos lydėjusias savanores.

Šiuo žingsniu socialinį projektą „Žalia galia“ vykdantis Kauno „Žalgirio“ klubas nusprendė atkreipti visuomenės dėmesį į beglobių gyvūnų problemą.

„Dėl atsakomybės stokojančių šeimininkų tūkstančiai gyvūnų atsiduria gatvėje, todėl mes turime būti atsakingi už savo augintinius. Nepalikime jų likimo valiai, o dar geriau ir priglauskime juos. Nebūkite abejingi ir Jūs!“, – „Žalgirio“ arenoje susirinkusiems žiūrovams kalbėjo P.Jankūnas.

Su „Penktos kojos“ prižiūrimais keturkojais žiūrovai galėjo susipažinti tiek po pasirodymo aikštelėje, tiek ir specialiame paviljone, įrengtame prie „Žalgirio“ arenos įėjimo.

„Tikimės, kad šuniukų pasirodymas „Žalgirio“ arenoje paskatins žmones pagalvoti apie gyvūno paėmimą iš prieglaudos. Čia yra labai daug gražių, mielų keturkojų, todėl kiekvienas gali rasti sau mielą draugą“, – pasirūpinti likimo nuskriaustais gyvūnais kvietė „Penktos kojos“ direktorė Agnė Volockytė.

Viena didžiausių „Penktos kojos“ talkininkių šį sezoną yra tapusi „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Joano Plazos žmona Margarita. Kartu su vyru labradorę Luną namuose auginanti moteris su gyvūnų globos organizacija netikėtai susipažino dar žiemos pradžioje, kai priglaudė gatvėje rastą kalytę ir pabandė atrasti jos šeimininkus.

Atvykusi į „Penktos kojos“ prieglaudą ir pamačiusi čia besidarbuojančius savanorius M.Plaza netruko prie jų prisijungti ir dabar čia apsilanko beveik kiekvieną dieną.

Siekdama sugrąžinti bedaliams keturkojams gyvenimo džiaugsmą, jų sveikatą ir pasitikėjimą žmogumi M.Plaza ir buvo vieną pagrindinių iniciatorių, padėjusių į „Žalgirio“ kuruojamo socialinio projekto „Žalia galia“ akiratį įtraukti ir dar vieną sritį, kuriai yra būtinas visuomenės dėmesys.

Komentarai