Per paskutinį kėlinį 4 taškus pelnęs „Žalgiris“ į pusfinalį dar nežengė 0

Kauno „Žalgiriui“ nepavyko tiesiausiu keliu žengti į VTB Vieningosios lygos pusfinalį. Trečią kartą per keturias dienas tik šįsyk išvykoje susitikę su „Nizhny Novgorod“ komanda žalgiriečiai po itin nesėkmingo ketvirtojo kėlinio nusileido varžovams 59:60 (22:19, 19:18, 14:14, 4:9). Kauniečiai pirmauja serijoje iki 3 pergalių 2-1 ir ketvirtąjį mačą žais rytoj 16.30 val. Lietuvos laiku.

Žalgiriečiai pataikė visus 5 pirmuosius savo metimus. Pirmasis pasižymėjo Mindaugas Kuzminskas, du šūvius iš vidutinio nuotolio smeigė Mario Delašas, o Oliveris Lafayette‘as pridėjo 5 taškus – 11:5. Nepaisant po to sekusio M.Kuzminsko dėjimo, „Nizhny Novgorod“ sugebėjo išlyginti rezultatą 13:13. „Žalgiris“ ir toliau neblogai puolė: dar du kartus įdėjo M.Kuzminskas, antrąjį savo tritaškį pataikė O.Lafayette‘as, baudas sumetė Vytenis Lipkevičius ir vėl buvo atsiplėšta 22:13. Visgi, per paskutines dvi kėlinio minutes į savo krepšį kauniečiai praleido 6 sausus taškus – 22:19.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui „Nizhny Novgorod“ vėl išlygino rezultatą (22:22), o po to, net ir taškus pelnius Kšištofui Lavrinovičiui ir Robertui Javtokui, buvo trumpam išsiveržę į priekį – 27:26. Į aikštę grįžęs O.Lafayette‘as įskraidino dar du tritaškius, tarp kurių įsipaišė ir M.Kuzminsko metimas (34:31). Persvarą dar labiau padidino K.Lavrinovičiaus dvitaškis ir Rimanto Kaukėno taiklios baudos (38:31). Po penktojo šeimininkų tritaškio tą patį skirtumą atstatė Ado Juškevičiaus perdavimą dvitaškiu su bauda pavertęs R.Javtokas (41:34), bet ir vėl per paskutines dvi kėlinio minutes žalgiriečiai stabtelėjo – 41:37.

Trečiojo kėlinio pirmosios atakos metu M.Kuzminskas sumetė baudas, bet po to „Žalgiris“ leido varžovams priartėti iki minimumo (43:42). Su tuo nesitaikstė K.Lavrinovičius, kuris per porą minučių surinko 6 taškus, o O.Lafayette‘o iš trijų taškų zonos mestas kamuolys pasiekė tikslą net dukart atšokęs nuo lanko – 52:42. „Nizhny Novgorod“ greitai nukirpo skirtumą per pusę, bet R.Kaukėno tolimas dvitaškis ir V.Lipkevičiaus baudos metimas išlaikė 8 taškų pranašumą (55:47). Deja, žalgiriečiai ir vėl paskutines 2 kėlinio minutes žaidė padrikai – 55:51.

Tuščia „Žalgirio“ atkarpa prasitęsė beveik 7 minutes ketvirtajame kėlinyje. Per tą laiką svečiai suklydo tris kartus ir pametė visus 7 metimus, todėl „Nizhny Novgorod“ išsiveržė į priekį 58:55. Aikštelėje įsivyravo itin grubus krepšinis, bet net ir tai nesustabdė 4 taškus iš eilės pelniusio R.Javtoko – 59:58. Likus žaisti 2 minutes žalgiriečiai apsigynė, bet A.Juškevičiui perduodant kamuolį R.Javtokui varžovai šį patiesė ant žemės, o teisėjų švilpukas tylėjo. Kitoje atakoje Semionas Antonovas pelnė taškus ir vėl išvedė šeimininkus į priekį 60:59. Žalgiriečiai turėjo dar 3 progas užbaigti atakas, bet R.Kaukėno ir O.Lafayette‘o metimai skriejo pro šalį ir tai reiškė, kad „Žalgiriui“ Rusijoje teks užsibūti dar vieną papildomą dieną.

„Žalgiris“: O.Lafayette‘as 17 (5/12 trit., 4 rez. perd.), M.Kuzminskas 12 (10 atk. kam.), K.Lavrinovičius 10, R.Javtokas 9, R.Kaukėnas 4, M.Delašas 4, V.Lipkevičius 3, D.Lavrinovičius 0, A.Juškevičius 0.

„Nizhny Novgorod“: S.Antonovas 13, E.Baburinas 11, A.Yakovenko 7, S.Šaškovas 7.

Komentarai