Žalgiriečiai palaužė „Nizhny Novgorod“ komandą ir keliauja į pusfinalį 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo kelialapį į VTB Vieningosios lygos pusfinalį. Žalgiriečiai sekmadienį išvykoje nugalėjo „Nizhny Novgorod“ komandą 66:59 (10:19, 18:12, 19:13, 19:15) ir laimėjo ketvirtfinalio seriją rezultatu 3-1.

Pusfinalio serija iki 3 pergalių penktadienį prasidės rungtynėmis „Žalgirio“ arenoje. Kauniečių varžovais bus Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ krepšininkai, kurie ketvirtfinalyje įveikė Kazanės „Unics“ ekipą 3-1.

Lyg pratęsdami vakarykščių rungtynių pabaigoje prasidėjusią juodą atkarpą žalgiriečiai per pirmąsias 8 minutes nepelnė nė taško iš žaidimo. Šešias iš aštuonių baudų sumetė Rimantas Kaukėnas, Mindaugas Kuzminskas ir Kšištofas Lavrinovičius, tačiau kitoje aikštės pusėje Semionas Antonovas vienas surinko 8 taškus ir „Nizhny Novgorod“ pirmavo 17:6. Galiausiai mindamas tritaškio liniją pataikė M.Kuzminskas, puskablį pridėjo ir K.Lavrinovičius, bet pirmąjį kėlinį tolimu dvitaškiu nuo lentos baigė sėkme girtis galėję šeimininkai – 19:10.

Nors antrojo kėlinio pradžioje Vytenio Lipkevičiaus ir K.Lavrinovičiaus tritaškiai sumažino „Žalgirio“ atsilikimą (16:21), du šeimininkų tolimi šūviai ir pagirtina kova dėl atšokusių kamuolių po mūsiškių krepšiu leido jiems atsiplėšti 31:18. Užtat per likusias 5 minutes susiėmę žalgiriečiai neleido rusams pelnyti nė taško. Puolant du tritaškius įskraidino Oliveris Lafayette‘as, dukart po baudą įmetė Robertas Javtokas, taip pat varžovus pavaišinęs pora blokų, o antrąjį kėlinį dėjimu po gražios verpstės baigė M.Kuzminskas – 28:31.

Pirmosios penkios trečiojo kėlinio minutės ir vėl buvo nesėkmingos „Žalgiriui“. Per tą laiką pavyko suregzti tik vieną rezultatyvią ataką, kai O.Lafayette‘as po krepšiu iškišo kamuolį M.Kuzminskui, todėl 16-ąjį tašką surinkęs S.Antonovas vėl buvo grąžinęs savo komandai solidesnę persvarą – 39:30. Tada pirmuosius taškus per dvi rungtynes Žemutiniame Naugarde pelnė Darjušas Lavrinovičius, o gimtadienį sekmadienį švenčiantis V.Lipkevičius pridėjo 4 taškus (36:40). Vėl suaktyvinus gynybą žalgiriečiams pagaliau nusišypsojo sėkmė ir atakuojant iš toli: M.Kuzminskas ir O.Lafayette‘as smeigė po tritaškį ir „Žalgiris“ pirmą kartą išsiveržė į priekį 44:42. Kauniečiai puikiai išnaudojo ir paskutines 4 trečiojo kėlinio sekundes, kai po minutės pertraukėlės O.Lafayette‘as persivarė kamuolį per visą aikštę ir taikliai atakavo iš toli – 47:44.

Dar vieną tritaškį O.Lafayette‘as pataikė vos prasidėjus ketvirtajam kėliniui (50:44) ir iškart privertė „Nizhny Novgorod“ prašyti minutės pertraukėlės. Ji davė vaisių, nes šeimininkai iškart pataikė du tritaškius ir vėl 6 minutes neleido žalgiriečiams pelnyti taškų iš žaidimo. M.Kuzminskui ir D.Lavrinovičiui sumetus po 2 baudas „Žalgiris“ atsilikinėjo 54:55. Likus žaisti 3 minutes Mario Delašas atkovojo kamuolį puolime ir atliko tikslų perdavimą, po kurio su pražanga įdėjo M.Kuzminskas. Mindaugas dar ir blokavo S.Antonovo metimą, o K.Lavrinovičius prasiyrė pro varžovų gynybą ir sunkiu metimu padidino persvarą iki 59:55. Visgi „Nizhny Novgorod“ ir vėl sugebėjo išlyginti rezultatą 59:59, kol galiausiai likus žaisti 21 sekundę R.Kaukėnas tritaškiu sudaužė šeimininkų viltis – 62:59. Po minutės pertraukėlės žalgiriečiai sutrukdė varžovams tinkamai išsimesti kamuolį iš užribio, o pražangomis sustabdyti O.Lafayette‘as ir D.Lavrinovičius įtvirtino „Žalgirio“ pergalę 66:59.

„Žalgiris“: O.Lafayette‘as 19 (5/11 trit.), M.Kuzminskas 15 (7 atk. kam.), K.Lavrinovičius 12, V.Lipkevičius 7, D.Lavrinovičius 6, R.Kaukėnas 5, R.Javtokas 2 (2 blk.), M.Delašas 0, A.Juškevičius 0.

„Nizhny Novgorod“: S.Antonovas 18 (5 atk. kam.), E.Baburinas 12 (4 per. kam.), S.Šaškovas 9.

Komentarai