Tarp Lietuvos rinktinės kandidatų šeši žalgiriečiai 0

Lietuvos vyrų rinktinės treneris Jonas Kazlauskas oficialiai įvardino kandidatus, kurie vasarą bus kviečiami ruoštis artėjančiam Europos krepšinio čempionatui Slovėnijoje. Į 15 kandidatų sąrašą pateko net šeši Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.

Jonas Kazlauskas: „Priėmėme sprendimą nelaukti ir paskelbti sąrašą šiandien. Rimantas Kaukėnas ir Darius Songaila jau anksčiau pareiškė, kad baigia karjerą rinktinėje, aš juos visiškai suprantu. Dėl Šarūno Jasikevičiaus situacija – kiek kitokia. Šiemet jo rinktinėje nebus, tačiau ateityje galimas jo sugrįžimas. Simas Jasaitis šią vasarą taip pat nori išsigydyti įsisenėjusias traumas. Su juo vedėme ilgas derybas, tačiau suprantu jį kaip žmogus.

Situacija dėl Martyno Pociaus gerėja, jam belieka galutinai išsigydyti traumą ir atgauti sportinę formą. Didelį nerimą kelia Pauliaus Jankūno padėtis. Jo dešiniojo peties judesių amplitudė vis dar labai ribota. Robertas Javtokas žaidžia tik nuo kovo mėnesio ir jam taip pat bus sunku. Tikiuosi, broliai Lavrinovičiai išvengs traumų.

Esame stiprūs sunkiojo krašto ir centro pozicijoje. Jeigu S.Jasaitis būtų sutikęs, turėtume ir trečiąją. Kol kas aštriausia įžaidėjo problema. Vienintelis patyręs žaidėjas čia yra Mantas Kalnietis. Martynas Gecevičius visą sezoną praleido ant atsarginių žaidėjų suolelio. Norėtųsi, kad deramai iššautų Renaldas Seibutis“, – kalbėjo J.Kazlauskas.

Šansas studentų rinktinės nariams

Strategas atskleidė, kad tai nėra galutinis sąrašas. Į vyrų komandą galės patekti ir studentų rinktinės žaidėjai.

„Šiuo metu sąraše yra 15 krepšininkų, tačiau ties kai kuriomis pavardėmis kybo klaustukai. Galimas variantas, kad 1-2 pozicijoje išbandysime studentų rinktinės žaidėjus.

Rinkinėje turi žaisti geriausi. Kas bus, jeigu surinksime jaunimo komandą, o kai kurie krepšininkai taip ir nepriaugs iki rinktinės lygio? 32-33 metai nėra jokia riba. Arvydas Sabonis būdamas 39-erių buvo pripažintas geriausiu Eurolygos reguliariojo sezono žaidėju.

Nenustebkite, kad sąraše nėra Vytenio Čižausko, Vytenio Lipkevičiaus ar Šarūno Vasiliausko. Jie žais studentų rinktinėje ir turės galimybę save vyrų tarpe išbandyti dar šiemet. Mano nuomone, tokie žaidėjai kaip Deividas Gailius ar Gediminas Orelikas dar nepriaugo iki rinktinės lygio“, – savo pasirinkimą argumentavo J.Kazlauskas.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas:

Mantas Kalnietis (Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“) 1985 m. 195 cm
Adas Juškevičius (Kauno „Žalgiris“) 1989 m. 194 cm
Renaldas Seibutis (Vilniaus „Lietuvos rytas“) 1985 m. 195 cm
Martynas Gecevičius (Pirėjo „Olympiacos“) 1988 m. 193 cm
Tomas Delininkaitis (Čerkasų „Čerkaski Mavpy“) 1982 m. 190 cm
Martynas Pocius (Madrido „Real“) 1986 m. 196 cm
Jonas Mačiulis (Atėnų „Panathinaikos“) 1985 m. 198 cm
Mindaugas Kuzminskas (Kauno „Žalgiris“) 1989 m. 205 cm
Linas Kleiza (Toronto „Raptors“) 1985 m. 203 cm
Paulius Jankūnas (Kauno „Žalgiris“) 1984 m. 205 cm
Kšištofas Lavrinovičius (Kauno „Žalgiris“) 1979 m. 210 cm
Darjušas Lavrinovičius (Kauno „Žalgiris“) 1979 m. 212 cm
Donatas Motiejūnas (Hiustono „Rockets“) 1990 m. 213 cm
Jonas Valančiūnas (Toronto „Raptors“) 1992 m. 211 cm
Robertas Javtokas (Kauno „Žalgiris“) 1980 m. 211 cm

Komentarai