„Žalgirio“ veteranas R.Masiulis: „Krepšinis labai pasikeitė“ 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Per Kauno „Žalgirio“ ir Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ krepšininkų rungtynių pertrauką šiandien bus pagerbtas buvęs žalgirietis Ričardas Masiulis.

Kaune gyvenančiam veteranui neseniai sukako 75-eri, tad žvalų ir energingą R.Masiulį buvę bendražygiai nusprendė pasveikinti. „Malonu sulaukti dėmesio ir tokios staigmenos“, – neslėpė jubiliatas.

R.Masiulis, krepšininko karjerą pradėjęs Klaipėdoje, žalgiriečiu tapo 1956-aisiais. Su juo tuo metu legendinės Kauno komandos marškinėlius vilkėjo Stanislovas Stonkus, Algirdas Lauritėnas, Petras Buzelis, neseniai 80-ies metų jubiliejų šventęs Jonas Radykas.

Karjeros pabaigoje R.Masiulis buvo dar tik pirmuosius žingsnius į krepšinio olimpą žengusio vieno garsiausių visų laikų Lietuvos krepšininko Modesto Paulausko bendražygis.

1963-iaisiais R.Masiulis buvo pakviestas į sovietų kariuomenę ir dvejus metus atstovavo Aleksandro Gomelskio treniruojamam Rygos ASK. Su Latvijos komanda SSRS rinktinės kandidatas 1964 m. tapo Sovietų Sąjungos vicečempionu.

Grįžęs į Kauną R.Masiulis toliau atstovavo „Žalgiriui“. Vis dėlto Achilo sausgyslės trauma neleido žalgiriečiui pademonstruoti viso potencialo ir 1967-aisiais jis pakabino sporto batelius ant vinies.

R.Masiulis iki šiol prisimenamas kaip universalus krepšininkas. Dažniausiai gynėjo pozicijoje rungtyniavęs vyras prireikus žaisdavo ir krašto, ir net vidurio puolėju.

Jubiliatas – dažnas svečias „Žalgirio“ arenoje. „Kai tik turiu galimybę, visuomet vykstu stebėti žalgiriečių žaidimo. Tai puiki proga ne tik pamatyti aukščiausios prabos krepšinį, bet ir pabendrauti su buvusiais bendražygiais. Krepšinis nuo mūsų laikų labai pasikeitė. Anksčiau žaidėjų kaita buvo kur kas mažesnė. Dabar, jei penkeriems metams išvyktum, sugrįžęs turbūt visiškai neatpažintum komandos. Tokia jau krepšinio realybė“, – svarstė R.Masiulis.

Komentarai