„McDonald‘s“ krepšinio šlovės alėjoje atidengtas R.Javtoko delno įspaudas (VIDEO) 0

Trečiadienio vakarą „McDonald‘s“ restorane Kauno Savanorių prospekte vyko jau tradicine tapusi vienuolikta „Žalgirio“ komandos šventė. Jos metu komandos gerbėjai turėjo progą susitikti su ekipos žaidėjais ir treneriais. Sėkmingo „Žalgirio“ krepšinio klubo sezono pabaigimo šventę vainikavo vienos žymiausių krepšinio žvaigždžių Lietuvoje Roberto Javtoko delno įspaudo atidengimo ceremonija „McDonald‘s“ krepšinio šlovės alėjoje.

Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Joano Plazos teigimu, R.Javtokas komandos draugų ir aistruolių pagerbimo nusipelnė tiek už pastarųjų metų, tiek ir už savo visos karjeros nuopelnus.

„Šiemet Robertui pavyko atsigauti po traumos ir, žaisdamas tik pusę sezono, jis padėjo „Žalgiriui“ iškovoti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų žiedus. Be to, jis buvo ilgametis Lietuvos krepšinio rinktinės kapitonas, padėjęs komandai savo palaikymu ir pelnytais taškais iškovoti ne vieną pergalę“, – komandos pasirinkimą pagerbti R. Javtoką paaiškino J.Plaza.

Paklaustas, kaip sekėsi adaptuotis Lietuvoje, J.Plaza atviravo, kad nors ilgisi ispaniškos saulės, jau spėjo priprasti prie lietuviško klimato. „Žalgirio“ vyriausiasis treneris pasakojo, kad su komandos žaidėjais vis dar bendrauja anglų kalba, tačiau vis geriau supranta ir lietuviškai.

Vidurio puolėjas R.Javtokas džiaugėsi pelnytu apdovanojimu. Anot jo, bet kuris nuopelnas, kaip ir gerbėjų simpatijos, ne tik pakelia nuotaiką, bet ir primena dar labiau stengtis vardan savo krepšinio komandos ir sirgalių. Tiesa, prieš iškilmingai atidengiant vardinę R.Javtoko lentelę su krepšininko delno įspaudu, sportininkui teko įveikti kelias renginio organizatorių parengtas užduotis. Jis ne tik atsakinėjo į klausimus apie komandos draugus, bet ir varžėsi su viena iš krepšinio sirgalių, jiems teko nelengva užduotis – per kuo trumpesnį laiką į tuščią butelį įdėti laikraštį. Šįkart nugalėtoja tapo mergina.

Pernai spalį drauge su žalgiriečiais ir „McDonald‘s“ svečiais restoranų tinklas paminėjo dešimtąsias sėkmingo bendradarbiavimo su „Žalgirio“ krepšinio klubu metines. Per tą laiką žalgiriečių aistruolių mėgstamame „McDonald‘s“ restorane Kaune įsivyravo krepšinio tema – Kauno „Žalgirio“ kampelį restorane puošia komandos marškinėliai ir laimėtos taurės, o Žvaigždžių alėjoje įamžinti jau dvylikos žalgiriečių delnų įspaudai. Joje savo delnų įspaudus yra įamžinę ir Arvydas Sabonis, Paulius Jankūnas, Jonas Mačiulis, Mantas Kalnietis bei kiti.

Komentarai