J.Plaza: „Dar ne viskas nuveikta, iki galutinės pergalės – mums reikės didelio visų indėlio“ 0

Ignas Giedraitis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ žengė pirmą žingsnį VTB Vieningosios lygos finalo link. Joano Plazos auklėtiniai namuose 80:53 sutriuškino Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ir pusfinalio serijoje iki trijų pergalių pirmauja 1-0.

Kauno klubo vyriausiasis treneris po rungtynių patikino, kad antroje serijos dvikovoje varžovai demonstruos kardinaliai kitokį žaidimą, ir nereikia pradėti galvoti, jog kelialapis į finalą yra kišenėje.

„Pirmas dalykas, kurį reikia pasakyti, kad tai yra atkrintamosios varžybos, todėl rytoj galima tikėtis ir reikia tikėtis, kad varžovai bus visiškai kitokie. Jie pasistengs tai įrodyti, nes jie yra Europos taurės nugalėtojai bei vieni stipriausių Rusijoje. Žalgiriečiai turi nusiraminti po šios pergalės. Taip pat būtina publikos suteikiama energija. Negali atrodyti, kad viskas nuveikta – taip, tai pirmas žingsnis, tačiau dar reikia didelio, tiek žiūrovų, tiek žaidėjų indėlio, kad serijoje būtų pasiekta galutinė pergalė.

Kalbant apie rungtynes, šiandien padarėme daug klaidų. Taip pat puolime buvo atkovota mažai kamuolių. Kas padėjo laimėti – tai, kad varžovai nuo trečio kėlinio pradėjo galvoti apie rytdienos rungtynes. Rytoj „Žalgiris“ turi žaisti dar geriau. Kšištofas Lavrinovičius gali rungtyniauti geriau – puolime neatkovojo kamuolių, užtat Vytenis Lipkevičius ir Rimantas Kaukėnas gerai kovojo po krepšiu. Rytoj žaidėjai turi būti visiškai susikoncentravę nuo pat pirmųjų rungtynių minučių“, – teigė J.Plaza.

– Kaip manote, ar broliai Lavrinovičiai po tokio sezono, kurio metu turėjo nemažai smulkių traumų, bus pasiruošę atstovauti Lietuvos rinktinei?
– Gana sunku apie tai kalbėti – ta pati situacija buvo, kai treniravau Madrido „Real“ – Felipe Reyesas sezono metu atiduodavo daug jėgų ir po to būdavo sunku žaisti rinktinėje. Patys žaidėjai turi priimti sprendimus. Jei nori žaisti Eurolygoje aukščiausiu lygiu, būtų naudinga pailsėti, tačiau sprendimą krepšininkai turi priimti patys. Kai jie būdavo jauni, ką mama liepdavo – tą ir vykdydavo. Darjušas lapkritį beveik nesitreniravo, nes turėjo traumą, o kai ją gydytojai nustatė, iki šiol jis nepraleido beveik nė vienos treniruotės.

Komentarai