A.Juškevičius: „Šeštadienį nebebus taip lengva su jais kovoti“ 0

Mantas Bertulis, „BasketNews.lt“ korespondentas

Adas Juškevičius VTB Vieningosios lygos pusfinalio serijos starte turėjo progą savo jėgas aikštelėje išbandyti kovojant prieš dar vieną kandidatą į Lietuvos rinktinę – Mantą Kalnietį.

24 metų 194 cm ūgio Kauno „Žalgirio“ gynėjas per 19 minučių pelnė 6 taškus, atkovojo ir perėmė po 1 kamuolį bei atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Tuo tarpu jo varžovas iš Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ stovyklos aikštelėje praleido 27 minutes, surinko 12 taškų ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Visgi pergalę galiausiai iškovojo namuose žaidęs „Žalgiris“, kuris net 80:53 sutriuškino rusus.

– Kuo šiandien buvote pranašesni už varžovus? – tinklalapis „BasketNews.lt“ paklausė A.Juškevičiaus.
– Demonstravome geresnę gynybą, kadangi varžovams leidome įmesti tik šiek tiek daugiau nei 50 taškų. Manau, tai buvo pagrindinė pergalės priežastis.

– Ką treneris Joanas Plaza akcentavo prieš rungtynes?
– Tai, kad galime juos įveikti, nors jie pastaruoju metu demonstravo solidų krepšinį bei įveikė labai stiprią Kazanės „Unics“ komandą. Tuo tarpu mes pastaruoju metu buksavome ketvirtfinalio serijoje su „Nizhny Novgorod“. Treneris nuteikinėjo, kad „Lokomotiv-Kuban“ yra tikrai įveikiama ekipa ir sakė, jog namuose privalome laimėti prieš juos.

– Galutinis rezultatas – triuškinantis. Ar pergalė iš tikrųjų buvo tokia lengva?
– Tokiose pusfinalio ar finalo rungtynėse pergalės niekada nebūna lengvos. Gal tik iš šalies atrodo, kad ji buvo lengva, bet mes įdėjome labai daug jėgų ir akcentavome, jog nuo pirmos iki paskutinės susitikimo minutės būtume maksimaliai susikaupę.

– Ar varžovus užmėtyti tritaškiais buvo taktinis sprendimas, ar tai nutiko savaime?
– „Lokomotiv-Kuban“ propaguoja tokią gynybą, kad mūsų aukštaūgiai dažnai atsidurdavo laisvi prie tritaškio linijos, o ne po krepšiu. Todėl taip nubaudėme jų gynybą.

– Kokių rungtynių galima laukti šeštadienį?
– Galima laukti visai kitos kovos, nes varžovai tikrai padarys išvadas ir jau nebebus taip lengva su jais kovoti. Manau, bus sunki kova, o mes tiesiog turėsime įvykdyti savo uždavinius.

– Jūs bene pirmą kartą žaidžiate tokiose svarbiose rungtynėse. Kaip jaučiatės?
– Galbūt dabar esu labiau nusiteikęs rungtynėms, jaučiu didesnę motyvaciją ir šiek tiek daugiau įtampos. Tačiau visi finalai bei atkrintamosios yra vienodai svarbūs, todėl didelio skirtumo nejaučiu.

Komentarai