J.Plaza: „Varžovai naudoja savo alkūnes ir žaidžia ties pražangos riba“ 0

Vytautas Mikaitis, specialiai „BasketNews.lt“ iš Krasnodaro (Rusija)

Kauno „Žalgirio“ komanda daugiau nebegali klysti. Ji VTB Vieningosios lygos pusfinalyje su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ patyrė antrą nesėkmę ir serijoje iki trijų pergalių atsilieka 1-2.

Ekipos vyriausiasis treneris Joanas Plaza po rungtynių, palikdamas aikštelę, numojo ranka į mačo arbitrus, tačiau tinklalapiui „BasketNews.lt“ teigė, jog žalgiriečiai negali verkti dėl teisėjų sprendimų ir turi atiduoti visas jėgas aikštelėje.

„Turime sumažinti savo klaidų bei pražangų skaičių. Turbūt tai buvo pirmas kartas šį sezoną, kuomet teisėjai mums skyrė daugiau pražangų, nei varžovams, – ironizavo J.Plaza. – Taip pat turime suprasti, jog varžovai momentais demonstruoja fiziškai kietą krepšinį. Jie naudoja savo alkūnes bei žaidžia ties pražangos riba.

Teisėjai nešvilpia tų pražangų, tačiau negalime verkti. Turime demonstruoti geriausią savo žaidimą bei sugrąžinti seriją į Kauną.“

Susitikimo metu „Žalgirio“ krepšininkai aikštelėje kelis kartus vienas kitam išreikšdavo pastabas ar nepasitenkinimą priimtais sprendimais, bet J.Plaza mano, kad tai normalu.

„Sezonas eina į pabaigą, o fizinės jėgos senka. Kontroliavome apie 70 proc. rungtynių, o kuomet žaidėjai suklysta kelis kartus iš eilės, prameta iš po krepšio ar neapsigina, iš karto atsiranda ir nusivylimas. Aš pažįstu šiuos vyrukus – jie yra nugalėtojai, – tvirtino katalonas. – Viso sezono metu jie stengiasi kontroliuoti save.

Po mačo kalbėjau su jais rūbinėje ir nepykstu ant jų labiau, nei bet kada anksčiau. Jie stengiasi laimėti. Apmaudu, kad pralaimėjome paskutinėmis rungtynių minutėmis.“

Ketvirtosios pusfinalio serijos rungtynės įvyks antradienį (05.28) 18 val.

Komentarai