T.Masiulis: „Iš jaunimo visada tikimasi daug“ 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Lietuvos vaikinų jaunimo (iki 19 metų) krepšinio rinktinė, rengdamasi birželio 27–liepos 7 dienomis Čekijos sostinėje Prahoje vyksiančiam pasaulio čempionatui, vakar sužaidė pirmąsias kontrolines rungtynes.

Kauno „Žalgirio“ dublerių trenerio Tomo Masiulio treniruojama rinktinė išmėgina jėgas su bendraamžiais iš Australijos. Kitos dvikovos „Žalgirio“ treniruočių centre vyks šiandien ir rytoj.

„Po šių rungtynių planuojame atsisveikinti su keturiais rinktinės kandidatais ir pasilikti 15 žaidėjų“, –„Kauno dienai“ sakė T.Masiulis.

– Treneri, Tomui Dimšai ir Mariui Grigoniui varžybų sezonas užsitęsė – abu vaikinai atstovavo Kauno „Žalgirio“ komandai VTB Vieningosios lygos pusfinalyje. Ar jie jau prisijungė prie jūsų ekipos? – paklausėme T.Masiulio.
– Taip, Tomas ir Marius jau treniruojasi su mumis. Juos abu puikiai pažįstu, dirbau su šiais krepšininkais „Žalgirio-2“ komandoje. Jie yra savo pozicijų lyderiai, tačiau tarp kandidatų yra ir daugiau pajėgių žaidėjų. Tikiuosi, kad atrinksime optimaliausią kovinį dvyliktuką. Noriu, kad Čekijoje žaistume komandinį krepšinį.

– Koks bus rinktinės darbo planas po kontrolinių rungtynių su australais?
– Birželio 3–16 d. treniruosimės Druskininkuose ir sužaisime po dvejas draugiškas rungtynes su Ukrainos ir Rusijos dvidešimtmečių rinktinėmis. Pasirengimą pasaulio čempionatui užbaigsime treniruočių stovykla Rukloje birželio 17–23 d., o paskutinis kontrolinis mačas – birželio 22-ąją Kaune su Turkijos dvidešimtmečiais. Tikiuosi, kad prieš stovyklą Rukloje jau būsiu apsisprendęs dėl galutinio dvyliktuko, tačiau galbūt dar treniruosis 13 ar 14 žaidėjų. Turime skaudžios patirties, kai pernai prieš pat Europos čempionatą sunkią riešo traumą patyrė T.Dimša ir neradome kuo jį pakeisti.

– Tarp rinktinės kandidatų yra trys Jungtinėse Amerikos Valstijose besimokantys žaidėjai – Rokas Gustys, Benas Griciūnas ir Martinas Gebenas. Kokį įspūdį susidarėte apie šiuos krepšininkus?
– Du iš jų kvietėme į komandą ir pernai. R.Gustys – „Žalgirio“ mokyklos auklėtinis, tad puikiai jį pažįstu. Manau, kad jis bus vienas mūsų rinktinės lyderių. Benas pernai žaidė Europos čempionate, o Martinas – naujokas. Šį žaidėją mums rekomendavo kiti treneriai, tad nusprendėme pažiūrėti, ką jis sugeba.

– Pasaulio čempionate susikausite su čekais, iraniečiais ir argentiniečiais. Iš ko tikitės didžiausių iššūkių?
– Kol kas dar sunku prognozuoti, tačiau pirmas mačas su čekais tikrai bus nelengvas – juk jie rungtyniaus namuose. Atrodytų, kad silpnesnė turėtų būti Irano ekipa. Azijos atstovų nesame matę, tačiau jei jie pateko į pasaulio čempionatą, vadinasi, moka žaisti. Argentina – krepšinio šalis ir tuo viskas pasakyta.

– Pernai ši Lietuvos krepšininkų karta pasiekė Europos čempionato finalą. Turbūt ne mažesnes ambicijas puoselėjate ir šiemet?
– Iš Lietuvos jaunimo rinktinių visada tikimasi labai daug – jos dažnai laimi medalius, pripratino sirgalius prie pergalių. Vis dėlto jaunimo sporte vienas pagrindinių vaidmenų tenka ir sėkmei. Garantuoju, kad kausimės dėl pergalės kiekviename mače. Lietuvos krepšinio federacija mums iškėlė tikslą patekti į pajėgiausiųjų penketuką. Aš, kaip treneris, esu įsitikinęs, kad galime šią užduotį įvykdyti.

Komentarai