M.Popovičius: „Būti Kauno „Žalgirio“ žaidėju yra neįkainojamas dalykas“ 0

Krepsinis.net inf.

Kauno „Žalgirį“ palikęs Marko Popovičius stipriausiam Lietuvos klubui neslepia sentimentų, o komandą treniravusiam Joanui Plazai jaučia didelę pagarbą – kroatas jį laiko geriausiu treneriu per visą jo karjerą.

Kalbėdamasis su Ispanijos žiniasklaida M.Popovičius džiaugėsi turėjęs progą dirbti su šiuo strategu. Rungtyniavimas „Žalgiryje“ 30-ies metų 185 cm ūgio snaiperiui yra neįkainojamas.

– Kaip vertinate praėjusį sezoną, kai komandą užklupo finansinės problemos?

– Sezonas buvo puikus iki vasario, kada prasidėjo finansiniai sunkumai. Komandą palikus keliems žaidėjams ir keliems krepšininkams patyrus traumas, komanda buvo nebe ta. Tačiau, pasiekėme Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalą ir jame triumfavome – tai buvo puikus pasiekimas po daugybės pakilimų ir nuopuolių.

– Ką manote apie trenerį Joaną Plazą?

– Tai yra puikus žmogus. Galiu pasakyti, kad šį sezoną daug labiau patobulėjau nei ankstesniais metais, dirbant su kitais treneriais. J.Plaza yra puiki asmenybė – jis daug nekalba, tačiau, kai tai daro – daro pačiu tinkamiausiu momentu, panaudodamas pačius tinkamiausius žodžius. Jo krepšinio išmanymas yra pats geriausias, kokį tik teko man matyti per savo karjerą. Panašų suvokimą galbūt turi Nevenas Spahija.

– Kur norėtumėte rungtyniauti kitą sezoną?

– Yra nemažai sąlygų, kurias klubas turėtų atitikti. Žinoma, Eurolygos komanda būtų idealu. Kol kas yra per anksti žinoti, kur žaisiu. Agentas kalbasi su keliais klubais, tačiau niekas nėra aišku.

– Zadaras, Kaunas, Kazanė. Kur jautėtės laimingiausias? Kurie momentai jums buvo maloniausi kaip krepšininkui?

– Zadaras man visada bus ypatinga vieta, kadangi čia pradėjau savo karjerą. Kazanė taip pat buvo puiki vieta žaisti, tačiau Kaunas buvo kažkas nepaprasto. Būti Kauno „Žalgirio“ žaidėju yra neįkainojamas dalykas. Ši patirtis išliks visam gyvenimui. Geriausiai prisimenu triumfą Adrijos lygoje atstovaujant Zadaro komandai, kuomet niekas iš mūsų to nesitikėjo. Taip pat keturi Lietuvos čempionų titulai su „Žalgiriu“ ir pergalė Europos taurės turnyre su „Unics“.

Komentarai