Eurolyga įvedė kelis taisyklių pakeitimus 0

Krepsinis.net inf.

Eurolyga nuo kito sezono pradės taikyti kelis taisyklių pakeitimus, apie kuriuos buvo informuota oficialiai.

Vienas svarbiausių pakeitimų – bus panaikinta pakaitinio kamuolio taisykle ginčytinose situacijose. Kiekvienų rungtynių pradžioje ir toliau bus metamas ginčo kamuolys, tačiau pirmąjį ginčą laimėjusi komanda galės su kamuoliu pradėti ir ketvirtąjį kėlinį. Tuo tarpu ginčą pralaimėjusi ekipa su kamuoliu pradės antrąjį ir trečiąjį ketvirčius.

Už kiekvieną techninę pražangą bus skiriamas vienas baudos metimas, o kamuolys, kaip ir pagal senas taisykles, atiteks baudos metimą metusiam klubui.

Už dvi technines pražangas vienam žaidėjui vienerių rungtynių metu bus automatiškai skiriama diskvalifikacinė pražanga.

Siekiant sumažinti rungtynių trukmę, pirmoje mačo dalyje kiekviena komanda gaus po vieną minutės trukmės pertraukėlę bei vieną pusės minutės trukmės pertraukėlę.

Antroje mačo dalyje komandos turės po dvi minutės pertraukėles bei po vieną pusės minutės trukmės pertraukėlę, tačiau ketvirtojo kėlinio paskutiniųjų dviejų minučių metu bus galima naudoti tik vieno pasirinkto tipo pertraukėles.

Dėl tos pačios priežasties pertrauka tarp pirmojo ir antrojo bei trečiojo ir ketvirtojo kėlinių sutrumpinta nuo dviejų minučių iki pusantros. Taip pat bus trumpinamos ir pertraukos prieš pratęsimą ar tarp pratęsimo kėlinių, jei jų bus daugiau, nei vienas.

Komentarai