Meilė „Žalgiriui“: P.Jankūnas ir toliau rungtyniaus Kaune 0

Kauno „Žalgirio“ komandos kapitonas Paulius Jankūnas išlieka ištikimas savo gimtojo miesto ekipai. Penktadienį Lietuvos čempionų klubas su P.Jankūnu pasirašė 2 metų sutartį su galimybe ją pratęsti dar 2 metams.

„Gimiau Kaune, myliu „Žalgirį“ ir didžiuojuosi galėdamas ginti komandos garbę. Pasikeitusi klubo valdžia suteikia daug optimizmo, kad reikalai krypsta į gerąją pusę. Pasiūlytos sąlygos mane tenkina ir tikiu, kad kartu sėkmingai atversime naują „Žalgirio“ istorijos puslapį“, – teigė dešimtąjį sezoną Kauno komandoje rudenį pradėsiantis P.Jankūnas, paraginęs ištikimiausius žalgiriečių gerbėjus prasitęsti abonementus naujajam 2013-2014 m. sezonui.

„Pasiekėme susitarimą su pirmu ir esminiu naujojo „Žalgirio“ žaidėju. Paulius ir toliau yra pasiryžęs vesti komandą į priekį. Sudėties formavimą norėjome pradėti būtent nuo žmogaus, kuris bus komandos stuburo ašis“, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Matyti P.Jankūną savo komandoje itin troško ir prie „Žalgirio“ vairo sugrįžtantis vyriausiasis treneris Ilias Zouros. Penktadienį P.Motiejūnas ir I.Zouros išvyko į JAV, kur Las Vegaso mieste vyksiančiose NBA vasaros lygos varžybose savaitę stebės galimus kandidatus papildyti „Žalgirio“ sudėtį.

„Žalgirio“ dublerių mokyklą išėjęs P.Jankūnas pagrindinės komandos sudėtyje debiutavo 2003 metais. 29-ąjį gimtadienį pavasarį atšventęs 205 cm ūgio puolėjas vos metams buvo palikęs Kauną, kai 2009-2010 m. sezone atstovavo Maskvos srities „Khimki“ ekipai.

Šią savaitę taip pat paaiškėjo, kad po kovo pradžioje atliktos peties operacijos sveikstantis P.Jankūnas negalės padėti Lietuvos rinktinei šių metų Europos krepšinio čempionate.

Komentarai