P.Motiejūnas: „Žalgiris“ priklauso mums visiems“ 0

Lina Skersytė, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ pirmadienį pradėjo pasirengimą naujajam sezonui. Nuo savaitės pradžios laikinojoje sostinėje prakaitą lieja būrys jaunimo ir keli pagrindinės sudėties žaidėjai, kuriems vadovauja vyriausiasis treneris Ilias Zouros.

Prieš pirmąją treniruotę „Žalgirio“ arenoje buvo surengtoje spaudos konferencija, kurią galėjo stebėti ne tik žiniasklaidos atstovai, bet ir „Žalgirio“ Garbės Klubo nariai. Jie į spaudos konferencijų salę žengusius I.Zourą ir „Žalgirio“ direktorių Paulių Motiejūną pasitiko plojimais.

Po spaudos konferencijos Klubo nariai turėjo galimybę stebėti pagrindinėje „Žalgirio“ arenos salėje prasidėjusios žalgiriečių treniruotės pradžią.

– Kada bus sukomplektuota komanda? – žurnalistai paklausė P.Motiejūno.
– Mums dar trūksta dviejų žaidėjų, o pasiruošimo metu žiūrėsime, ar mums dar reikia pastiprinimo.

– Ar Šarūnas Jasikevičius yra jūsų planuose?
– Šarūnas yra Kauno ir Lietuvos ikona. Norėtume, kad jis sutiktų karjerą pabaigti „Žalgiryje“. Jis žino mūsų galimybes, mes žinome jo, ir būtume labai laimingi, jeigu jis pasektų Arvydo (Sabonio) pavyzdžiu ir karjerą baigtų gimtajame mieste. Esame su Šarūnu kalbėję, taip pat ir su juo agentu. Jam durys visada atviros, nes Šarūnas yra Kauno ir Lietuvos ikona.

Kokie jūsų siekiai Eurolygoje?
– Svarbiausia patekti į „Top 16“ etapą. Žinoma, tokį tikslą turi visos komandos, nes Eurolygoje nėra silpnų klubų. Nežiūrint į biudžetą, „Žalgiris“ visada yra konkurencingas klubas. Mes nebijosime nė vieno varžovo, tikslas yra vienas – laimėti.

– Kiek jaunų žaidėju liks komandoje?
Kol kas neaišku. Gal jie galės žaisti tik po metų, dabar norime pažiūrėti, kaip jie dirba. Tada treneris nuspręs, ką jie moka ir ar gali likti komandoje.

– Ar jau žinoma kaip bus ruošiamasi, kokie turnyrai laukia komandos?
– Žaisime ir turnyre Kaune, ir Klaipėdoje. Preliminarų planą turime, bet tikslią informaciją pateiksime ateityje.

– Kas šiuo metu yra „Žalgirio“ savininkas?
– Mes visi. Juridiškai klubas priklauso man, taip pat ir „Žalgirio“ Garbės Klubui. Visos skolos krenta ant mūsų visų pečių. Niekas neateis ir mūsų neišgelbės. Mes turime išgelbėti. Čia mūsų visų „Žalgiris“.

Ar dar yra galimybių, kad jūsų rėmėju taps „PrivatBank“?
– Kol kas dar neaišku, deramės, kalbamės ir žiūrėsime kaip bus.

– Kokia situacija su legionierių paieška?
– Mes turime ribotą biudžetą, todėl mūsų situacija nėra labai gera. Kiti klubai gali pasiūlyti daugiau. Treneris yra vietoje, darbas vyksta, manau, kad per dvi ar tris savaites mes surinksime komandą.

– Kokių žaidėjų treneris norėtų savo komandoje?
– Vienas būtų įžaidėjas, o vienas aukštaūgis, kuris būtų atletiškas ir padėtų esamiems žaidėjams. Turime gerų ir lietuvių krepšininkų. Dėl dar vieno galimo žaidėjo žiūrėsime per pasirengimo etapą, draugiškas rungtynes, kada bus aišku, kokio krepšininko mums reikia.

– Buvo lengviau prisijungti prie komandos, kai ją paliko buvęs savininkas?
– (Atsako I.Zouros) Jaučiausi patogiau, nes dabar „Žalgiryje“ vyrauja visai kitoks požiūris. Viską pradedame nuo pradžių, atverčiame naują lapą, o tam reikia pagalbos iš miesto, iš žmonių, iš gerbėjų. Jei visi suvienysime jėgas ir padėsime komandai, tada galėsime didžiuotis „Žalgiriu“.

– Ar jau aiškus visas trenerių štabas?
– (Atsako I.Zouros) Apie tai mes pranešime jau netrukus. Greičiausiai prie mūsų prisijungs vienas užsienietis, graikas. Didelė dalis trenerių štabo jau darbuojasi. Bet kokiu atveju, trenerių štabas bus stiprus.

Komentarai