Rinktinės vidurio puolėjas R.Javtokas: „Europos čempionatui ruošiamės su dideliu noru“ 0

www.DELFI.lt

Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Robertas Javtokas su kitais komandos nariais toliau rengiasi artėjančiam Europos krepšinio čempionatui. Nacionalinė ekipa atvyko į trečią pasirengimo Senojo žemyno pirmenybėms stovyklą. Ji yra surengta Panevėžyje.

Prieš trečias draugiškas kontrolines rungtynes su Švedija Lietuvos rinktinės kapitonas R.Javtokas pasidalino mintimis apie pratęstą sutartį su Kauno „Žalgiriu“.

„Centras“ įvertino savo ir kitų krepšininkų sportinę formą, gyrė kitus rinktinės aukštaūgius.

– Kas lėmė, kad likote „Žalgiryje“?
– Daug pliusų lėmė, kad norėjau likti Lietuvoje. „Žalgiris“, manau, yra ideali vieta, idealios sąlygos tenai žaisti, tobulėti. Apskritai, norėjau likti.

– Ar buvo pasiūlymų iš kitur?
– Tokių, kad susigundyčiau – nebuvo.

– Kaip vyksta pasirengimo Europos čempionatui procesas?
– Vyksta labai gerai, su dideliu noru. Dar šlifuojame viską, vienas prie kito priprantame. Mūsų dar 15 – daug. Dabar viskas pagrinde salėje vyksta. Tikiuosi, kad žaidimas geras, mažiau klaidų darome. Treneris mažiau duoda pastabų. Viskas gerėja.

– Ar gavote pylos nuo trenerio po antrų draugiškų rungtynių su belgais?
– Žinoma, kad gavome. Aišku, sąlygos ten tokios buvo. Kai slidinėja žaidėjas, psichologiškai jis negali nusiteikti tik žaidimui, nes saugosi traumų. Bet taip žaisti vis tiek nebuvo galima. Žiūrėjome video, dar žiūrėsime. Tiesiog, dabar tas ciklas yra, kai taisyti viską galima. Gavome, priėmėme ir bandysime pasitaisyti.

– Kaip dabar įvertintumėte savo sportinę formą?
– Nežinau, pamatysime. Dar tų rungtynių daug nebuvo, ji vis tiek gerėja. Po traumos ilgai nežaidžiau. Įeiti į formą buvo sunku, lyg neblogai dabar sekasi, tikiuosi situaciją dar pagerės.

– Kaip vertinate kitus rinktinės aukštaūgius?
– Jonas grįžo labai sustiprėjęs. Su dideliu noru ir azartu žaidžia (Donatas) Motiejūnas. Čia ta nauja karta, kuri kiekvienais metais grįžta ir kažką parsiveža, dar didesnį bagažą. Aš tik džiaugiuosi. Matėme, kaip vis sunkiau prieš juos kovoti, žaisti. Tiesiog, kaip pasakyti, (jie) – ateitis.

– Ilgą laiką buvote pagrindinis rinktinės vidurio puolėjas. Kaip bus dabar?
– Pagrindinis, ne pagrindinis… Džiaugiuosi, kad mane pakvietė, kad čia dalyvauju ir žaidžiu. Kiek galėsiu padėti, tiek padėsiu. Kad Jonas pagrindinis – visiems yra aišku. Ir man pačiam aišku. Kiek galėsiu, tiek padėsiu jam.

– Prieš rungtynes su Švedija, kokie akcentai dėliojami?
– Jie dar nežaidė varžybų, kiek žinau, tai mes neturėjome, ką analizuoti ir studijuoti. Žiūrime savo video, turime savo taisykles, ką daryti. Nieko neužakcentuota, nes nežinome, ką jie daro.

Komentarai