I.Zouros liko patenkintas žalgiriečių žaidimu 0

Krepsinis.net

Kauno „Žalgiriui“ nepavyko antrus metus iš eilės laimėti Stepo Butauto taurės turnyro. Kauno sporto halėje vykusiame varžybų finale Lietuvos čempionai 70:72 nusileido Rygos VEF krepšininkams.

Po mačo vyriausiasis „Žalgirio“ strategas Ilias Zouros teigė, jog džiaugiasi komandos demonstruojamu krepšiniu.

„Šiame mače patenkintas vyrų žaidimu buvau daug labiau nei praėjusiame. Kol kas vyksta tik pasiruošimas artėjančiam sezonui, kovos su VEF ir „Tarvas“ mums buvo labai geros treniruotės, esu tikrai patenkintas. Tadas Klimavičius nerungtyniavo visą praėjusį sezoną, Paulius Jankūnas – pusę sezono, džiaugiuosi, jog jie sugrįžo ir kad komanda deda visas pastangas tam, kad taptų geriausia. Šie mačai buvo mums naudinga praktika. Turime tęsti tai, ką pradėjome, atradome savo silpnąsias vietas, kurias turime taisyti. Esu patenkintas puolimu, nors jam ir neskyrėme itin daug dėmesio. Turime kai ką pakoreguoti gynyboje, bet, manau, nesunkiai tai padarysime“, – sakė strategas.

– „Žalgiris“ turėjo nemažai problemų su Dee Brownu.
– Pirmoje rungtynių pusėje – taip, tai buvo, tačiau antroje viskas pasikeitė ir tiek daug sunkumų nebeturėjome. Po ilgosios pertraukos žaidėme daug geriau. Pakartosiu dar kartą, tokie mačai ir susidūrimai su tokiais žaidėjais yra naudingi, nes parodo, kur dar turime patobulėti. Kol kas yra anksti kalbėti apie blogus dalykus.

– Galbūt iš visų jaunųjų žaidėjų, kurie rungtyniavo šiame turnyre, kažkas liks ir pagrindinėje komandos sudėtyje?
– Žinoma. Tiesa, pavardžių kol kas nesu linkęs įvardinti, bet kai kurie krepšininkai liks komandoje visą artėjantį sezoną.

– Kada prie ekipos prisijungs naujokai – Vytenis Čižauskas ir Justinas Dentmonas?
– Tikiuosi, jog artėjančios savaitės pradžioje šie žaidėjai jau prisijungs prie klubo. Mes esame nauja komanda, kurioje gausu jaunų krepšininkų, turime naują filosofiją. Prisitaikyti lengva nebus, žaidėjai turės būti pasirengę sunkiems mačams, tačiau manau, jog viskas klostysis gerai.

Komentarai