P.Jankūnas: „Norėjome turėti gerą treniruotę ir tuo pačiu laimėti“ (L.Lekavičiaus komentaras) 0

Ignas Giedraitis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiriui“ nepavyko iškovoti pirmojo sezono trofėjaus. Žalgiriečiai Stepo Butauto taurės turnyro finale po atkaklios kovos 70:72 nusileido Rygos VEF komandai.

18 taškų įmetęs Paulius Jankūnas buvo rezultatyviausias Lietuvos čempionų gretose. Po rungtynių „Žalgirio“ kapitonas nesureikšmino šio pralaimėjimo, nes, pasak puolėjo, komanda yra nepilnos sudėties ir tik pradžioje pasirengimo sezonui stadijoje.

„Žaidimas buvo truputėlį geresnis nei vakar, bet ir priešininkai – stipresni. Nepavyko šiandien laimėti. Fizinis pasirengimas lemia nemažai, nes ruošiamės ne šioms rungtynėms, bet ateičiai. Per daug jų nesureikšminame, bet, aišku, jas reikia laimėti, kad ir kaip bežaistumėme“, – po rungtynių kalbėjo P.Jankūnas.

– Kaip jūsų akimis atrodo komandos jaunimas?
– Manau, kad tai – talentinga karta. Tikrai yra gerų, talentingų, darbščių vaikinų. Jeigu jie toliau dirbs ir su jais bus dirbama kaip dabar, jų laukia šviesi ateitis.

– Kada tikitės pademonstruoti tikrąjį žaidimą?
– Be abejo, kai susirinks visa komanda. Kažkurį laiką kartu pasitreniruosime, aišku, pradžioje to žaidimo nebus, nes būsime visiškai nauja komanda. Tikiuosi, kad tikrąjį žaidimą pradėsime demonstruoti kuo greičiau.

– VEF atsirevanšavo „Žalgiriui“ už praėjusiais metais patirtą pralaimėjimą. Ar jums tai ką nors reiškia?
– Žinoma, apmaudu. Ėjome žaisti ir norėjome laimėti, tačiau šioje treniruočių stadijoje rungtynėms per daug nesiruošiame. Norėjome turėti gerą treniruotę ir tuo pačiu laimėti.

Sėkmingai Kauno klube debiutavo jaunasis įžaidėjas Lukas Lekavičius. Pusfinalio rungtynėse į Rakverės „Tarvas“ krepšį 11 taškų įmetęs 19-os metų 176 cm ūgio krepšininkas finale taip pat buvo pastebimas – pelnė 9 taškus ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Pats L.Lekavičius džiaugiasi galėdamas žaisti „Žalgiryje“ ir stengsis prasibrauti į pagrindinę komandos sudėtį.

– Debiutavote „Žalgirio“ komandoje. Ar nebaisu žaisti?
– Ne, visi pažįstami, komandoje tik keturi „Žalgirio“ senbuviai. Kol kas jaučiuosi gerai. Atrodo, lyg žaisčiau dublerių komandoje.

– Ar sulauki patarimų iš vyresnių žaidėjų?
– Visada, po kiekvieno epizodo pasako, kas blogai. Treneris taip pat visada duoda patarimų.

– Tiek vakar, tiek šiandien rungtynėse pačiam sekėsi neblogai. Ar jautiesi laisvai šioje komandoje?
– Na, nepasakyčiau, kad gerai. Treneris pyko, padariau daug klaidų, bet, manau, kad viskas bus gerai.

– Ar tikslas yra patekti į pagrindinę „Žalgirio“ sudėtį?
– Taip, stengsiuosi. Visų tikslas yra žaisti pagrindinėje komandoje, bet į ją pateks tik pora geriausių. Visi stengiasi, o išsirinks treneris.

Komentarai