Naują puslapį „Žalgirio“ istorijoje verčiantys naujokai tiki klubo sėkme 0

Mažvydas Laurinaitis, DELFI.lt

Kauno „Žalgiris“ artėjantį sezoną visiškai naują komandą buria ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Šviežią puslapį legendinėje klubo istorijoje verčianti stipriausia Lietuvos komanda siekia pasikeisti iš pagrindų. Laikinosios sostinės ekipos administracijoje pradėjo dirbti du nauji veidai – direktoriaus pavaduotojo pareigas užėmęs dr. Gintautas Cibulskas ir bilietų pardavimų vadovu dirbantis Donatas Pasvenskas.

Kauno technologijos universiteto (KTU) docentas G.Cibulskas „Žalgiryje“ epizodiškai dirbo nuo 2009-2010 m. Tuo tarpu D.Pasvenskas prie Kauno klubo prisijungė tik šįmet. Kvietimo jis sulaukė pradėjęs studijuoti Eurolygos krepšinio institute.

Siekia atskleisti tikrąjį klubo potencialą

Nors G.Cibulsko užimamos pareigos skamba gana įprastai, už oficialaus pavadinimo slypi ne toks ir įprastas darbas.

„Žalgirio“ potencialas yra didelis – čia dirba puikūs personalo žmonės, treneriai, žaidėjai. Mano užduotis yra visų jų sujungimas bendro tislo pasiekimui, kad nebūtų išsilakstymo. Kiekvienas turi savo atskirus siekius, bet kaip komanda turime bendrą tikslą ir vertybes, kurių negalime pamiršti“.

Siekiant atskleisti tikrąjį potencialą, daugybės lyderystės kursų rengėjas G.Cibulskas žaidėjų motyvavimą įvardija kaip vieną iš nedaugelio savo darbo aspektų. Pagrindinis jo noras – pasiekti, kad „Žalgiris“ dirbtų kaip vientisas mechanizmas ir išnaudoti geriausias kiekvieno atskiro organizacijos nario savybes. Pasak jo, tam pasiekti reikia daugybės faktorių.

„Žalgiryje“ turėjome NBA žaidėjus Ty Lawsoną ir Sony Weemsą. Šie krepšininkai turėjo milžinišką potencialą, bet T.Lawsonas jo naudojo gal 20 proc., o S.Weemsas geriausiu atveju 50 proc. Kas iš to, kai teorinis potencialas nepanaudojamas. Kad jis būtų panaudojamas reikia daug dalykų – tinkamos aplinkos, bendravimo, motyvavimo ir kt. Tai pakankamai sudėtinga sistema“, – pasakoja G.Cibulskas.

Džiaugsis, jei prisidės prie pergalių

G.Cibulskas šįmet komandoje sutinka nemažai pažįstamų veidų. Vienas jų – vyriausiasis ekipos treneris Ilias Zouros, su kuriuo kartu teko dirbti 2009-2010 metų sezone. Pasak jo, su specialistu iš Graikijos jie yra bendraminčiai, todėl dažnai kalbasi ir diskutuoja komandos sutelkimo, jos potencialo panaudojimo klausimais. Direktoriaus pavaduotojas taip pat skuba paneigti vyraujančią nuomonę, kad krepšininkai – arogantiški žmonės.

„Krepšininkai yra fantastiški žmonės. Su jais įdomu bendrauti, iš jų gaunu daug žinių, tikiuosi ir jie iš manęs. Kad krepšininkai yra arogantiški sako nebent tie, kurie nėra su jais bendravę. Tai paprasti žmonės, tokie patys kaip visi – su savom žmogiškomis silpnybėmis, stiprumais.“

Nors per savo ilgą darbo patirtį G.Cibulskas nėra dirbęs tokio lygio krepšinio klube kaip Kauno „Žalgiris“, jo manymu, tai nesudarys didesnių problemų ir šio karjeros iššūkio nesureikšmina.

„Dirbdamas bet kurioje srityje noriu pasiekti tikslą ir gerai atlikti darbą. Jeigu pasieksime bendrus tikslus ir jeigu prie to būsiu prisidėjęs bent dalele – džiaugsiuosi. Tai yra iššūkis visai komandai. Jeigu bus pergalių, žaidėjai kovos, fanai bus patenkinti, komanda bus vieninga, vienas už kitą stovės ir būsime stipriausia komanda, sakysiu, kad iššūkiai yra pasiekti ir sieksime naujų“, – drąsiai kalba nematomo vedlio pareigas atliekantis G.Cibulskas.

Abonementų prekyba viršijo lūkesčius

Savo ruožtu tik prieš artėjantį sezoną prie „Žalgirio“ administracijos prisijungęs D.Pasvenskas, atsakingas už bilietų prekybą, teigia, kad Kauno ekipos aistruoliai nė neketina nusigręžti nuo mylimos komandos ir entuziastingai perka abonementus į artėjančio sezono varžybas.

„Visą laiką įmanoma, kad būtų geriau, tačiau lūkesčius pateisinome, gal net viršijome. Abonementų jau pardavėme panašiai kaip praėjusį sezoną. Atsižvelgiant į praėjusių metų sudėtį ir nuotaikas, tai yra gana neblogas rezultatas. Dabar yra parduota apie 5 tūkst. abonementų“.

Pasak vadovo, tam įtakos galėjo turėti mažesnės kainos. Jis teigia, kad iš žmonių susidomėjimo ir nuotaikų, aistruoliai optimistiškai žiūri į artėjantį sezoną. Kaip kitą priežastį, kodėl aistruoliai nenusisuko nuo klubo jis įvardyja tai, kad „Žalgiris“ keičiasi iš pagrindų – komandoje nebeliko jokių neaiškių povandeninių srovių, kurių netrūko Vladimiro Romanovo valdymo eroje.

„Žalgiris“ yra visų mūsų komanda. Žmonės labai palankiai atsiliepė apie pasikeitimus klube, todėl manau, kad artėjantis sezonas bus puikus“, – neabejoja D.Pasvenskas.

Pasiūlymo atsisakyti negalėjo

Dar liko mėnesis, kol bus prekiaujama abonementais. D.Pasvenskas tikisi, kad per šį mėnesį bus aktyvūs studentai ir moskleiviai, kuriems „Žalgirio“ kainodara yra ypač maža. Būtent ši socialinė grupė taps „Žalgirio“ prioritetu. Tai bus daroma įvairiomis akcijomis, reklamomis universitetuose ir kitur.

„Nors kainos mažos, bet pažiūrėjus kiek vidutiniškai naudojosi suteikiama nuolaida ir ėjo į varžybas – skaičius buvo ne įspūdingas. Šįmet bandysime pritraukti daugiau žmonių iš tos grupės. Be to, toliau tęsime puikiai pasiteisinusią programą „Žalgiris“ tavo mokykloje“. Viso sezono metu moksleiviai lankosi „Žalgirio“ arenoje, o gegužės mėnesį aktyviausieji sulaukia visos „Žalgirio“ komandos savo mokykloje.“

Pats D.Pasvenskas, studijavęs neseniai įkurtame Eurolygos krepšinio institute, tik sulaukęs Kauno klubo pasiūlymo nedvejojo. Jis tikisi kartu su visa organizacija atversti naują lapą ilgoje „Žalgirio“ istorijoje.

„Kadangi „Žalgiris“ yra šventa komanda Kaune, tai kaip tikras kaunietis tokio pasiūlymo atsisakyti negalėjau. Žinodamas, kad „Žalgiris“ verčia naują puslapį, buvau ištikrųjų labai laimingas, kad galiu kartu pradėti tą naują istoriją ir padėti klubui toliau sėkmingai gyvuoti“, – prisipažįsta D.Pasvenskas.

Komentarai