J.Dentmonas ir M.Kupšas – apie pergalę V.Garasto turnyre (2 VIDEO) 0

Naujasis Kauno „Žalgirio“ legionierius amerikietis Justinas Dentmonas jau turi pirmąjį asmeninį trofėjų, gautą Lietuvoje. Vakar pasibaigusiame Vlado Garasto taurės turnyre 28 metų 183 cm ūgio krepšininkas buvo pripažintas geriausiu Kauno klubo žaidėju.

„Pirmosios rungtynės naujoje komandoje visada yra sunkios, reikia priprasti prie žaidėjų ir žaidimo ritmo. Atvykus iš JAV, Europos krepšinis manęs nestebina, turnyre teisėjai fiksavo gana daug pražangų, nebuvo leidžiama kietesnės kovos“, – sakė dėl jam skirtų pražangų vidutiniškai po 21-ą minutę težaidęs krepšininkas.

Uostamiestyje debiutavęs „Žalgirio“ ekipoje J.Dentmonas su kiekvienomis rungtynėmis demonstravo vis solidesnį žaidimą. Pirmajame mače prieš „Neptūną“ amerikietis pelnė 11 taškų bei atliko tris rezultatyvius perdavimus, susitikime prieš „Nizhny Novgorod“ surinkti 5 taškai, o finalinėje dvikovoje su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ naudingiausias 2012 m. NBDL krepšininkas įmetė 21 tašką ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Anot paties žaidėjo, jis gali žaisti dar geriau, o didžiausias iššūkis naujoje komandoje krepšininkui asocijuojasi su geresniu tarpusavio supratimu tarp ekipos draugų aikštelėje.

„Didžiausias iššūkis naujoje komandoje – suprasti komandos draugus, kaip žaisti su jais, kada geriausiai perduoti kamuolį, manau, kad sugebėsiu įsilieti tinkamai į komandą, tik tam dar reikia laiko. Esu aikštelėje sunkiai dirbantis žaidėjas. Balsu vadovauju komandai. „Žalgirio“ treneris akcentuoja gynybą, todėl turiu daugiau padirbėti ir su šiuo žaidimo aspektu“, – atviravo J.Dentmonas.

Amerikietis nebuvo vienintelis žalgirietis, Klaipėdoje gavęs individualų apdovanojimą. „Žalgirio“ puolėjas Paulius Jankūnas buvo išrinktas naudingiausiu V.Garasto taurės turnyro aukštaūgiu. Komandos kapitonas pasižymėjo ir tuo, kad per trejas turnyro rungtynes pataikė visus 27 baudų metimus.

Savo ruožtu finale su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ puikiai sužaidė ir „Žalgirio“ vidurio puolėjas Mindaugas Kupšas. 22-erių krepšininkas per 13 minučių pelnė 14 taškų ir atkovojo 5 kamuolius. M.Kupšas buvo vienas pagrindinių rungtynių baigtį nulėmusio spurto antrajame kėlinyje iniciatorių.

„Su tokio aukšto lygio varžovais buvo sunku stumdytis, tačiau viskas neblogai pavyko. Vakar treneris akcentavo žaidimą per aukštaūgius, o mūsų įžaidėjai puikiai mane surado“, – savo pasirodymą finale komentavo M.Kupšas.

Komentarai