M.Pocius: „Nesinorėtų susidurti su ispanais ar slovėnais, tačiau siekdami medalių turėsime kautis su visais“ (VIDEO) 0

Rokas Buračas, specialiai „BasketNews.lt“ iš Liublianos (Slovėnija)

Lietuvos rinktinė prieš paskutinį E grupės varžybų mačą su Ukrainos krepšininkais jau yra užsitikrinusi kelialapį į Europos čempionato ketvirtfinalį.

Šiandien iškovoję pergalę ir sulaukę serbų pralaimėjimo Prancūzijos rinktinei lietuviai įsitvirtintų E grupės viršūnėje bei ketvirtfinalyje kovotų su ketvirtąją vietą F grupėje užėmusia rinktine.

Žalgirietis Martynas Pocius pripažįsta, kad mūsiškiams ketvirtfinalyje veikiausiai teks stipresnė komanda nei dabartinės varžovės E grupėje, tačiau tvirtina apie atkrintamąsias varžybas kol kas negalvojantis.

„Svarbiausia, turime žaisti savo krepšinį ir grupės kovas baigti jaučiant gerą skonį burnoje. Turime pagauti gerą žaidimo pagreitį ir nusinešti jį į ketvirtfinalį“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ tvirtino M.Pocius.

Ketvirtą vasarą nacionalinės komandos marškinėlius vilkintis atakuojantis gynėjas Slovėnijoje nedemonstruoja tokių solidžių rezultatų, kaip praėjusią vasarą Londone ar Venesueloje vykusiame olimpiniame atrankos turnyre.

Pastarajame gynėjas vidutiniškai rinkdavo po 11,5 taško, o Londono olimpinėse žaidynėse pelnydavo po 7,2. Šiemet M.Pociaus rezultatyvumas krito iki 4,5 taško per susitikimą, tačiau prie suprastėjusių rodiklių nemažai prisidėjo ir sunki trauma.

Vasario pabaigoje stresinio pėdos lūžio traumą patyręs gynėjas nerungtyniavo iki pat sezono pabaigos, o į nacionalinės komandos stovyklas atvyko neturėdamas žaidimo praktikos.

„Be abejo, trauma kažkiek atsiliepė mano sportinei formai. Kai kartu su rinktine pradėjau rengtis Europos čempionatui dar nebuvau pasiruošęs visu 100 proc. Buvau ilgai nelietęs krepšinio kamuolio… Dar ir dabar bandau įgyti geriausią sportinę formą, tačiau trūksta stabilumo. Visgi, tikiuosi, jog trauma jau senokai liko už nugaros“, – šyptelėjo snaiperis.

Nors Lietuvos rinktinės treneriai į Europos čempionatą nusprendė vežtis tik keturis gynėjus, M.Pocius sako nejaučiantis didesnio krūvio, nei įprastai.

Jis tenka daugiausiai laiko aikštelėje praleidžiantiems Mantui Kalniečiui (vid. 32,1 min.) ir Renaldui Seibučiui (vid. 27,7 min.).

Kartu su kitomis čempionate rungtyniaujančiomis ekipomis keturių žvaigždučių „Plaza“ viešbutyje apsigyvenęs M.Pocius kasdien sutinka gerų pažįstamų iš kitų rinktinių.

Vos atvykęs į Liublianą M.Pocius viešbučio vestibiulyje sutiko čempionatą paliekančią britų rinktinę ir jai atstovaujantį aukštaūgį Ericą Boatengą. Jis buvo M.Pociaus kambario draugas, šiam atvykus studijuoti į „Duke“ aukštąją mokyklą JAV.

„Daugiausiai tenka bendrauti su tais krepšininkais su kuriais teko žaisti klubuose. Kroatijos rinktinėje yra gerai pažįstami Ante Tomičius ir Dontaye Draperis, bet dar nebuvau sutikęs slovėno Mirzos Begičiaus. Ypač gerai pažįstu beveik visus Ispanijos rinktinės žaidėjus. Smagu juos pamatyti, persimesti vienu kitu žodžiu“, – šypsosi M.Pocius.

Paklaustas ar būtų smagu su ispanais susitikti ketvirtfinalyje M.Pocius sudvejoja. Kelis svarbius žaidėjus praradusi Ispanijos rinktinė vis tiek yra viena pirmenybių favoričių. Ispanai gali pasigirti itin pajėgia gynėjų grandimi, stipriais aukštaūgiais bei Marcu Gasoliu.

„Ispanai yra labai galingi, todėl kitos komandos mums galbūt būtų parankesnės. Turbūt nesinorėtų susitikti ir su šeimininkais, tačiau jeigu norime siekti medalių, anksčiau ar vėliau su tomis komandomis turėsime žaisti, nuo jų niekur nepabėgsi. „Pasiimsi jas“ dabar arba vėliau“, – į atkrintamąsias varžybas žvelgė M.Pocius.

Aktyviausias socialinių tinklų vartotojas Lietuvos rinktinėje Europos čempionato metu šiek tiek aprimo ir su gerbėjais kasdien nesidalija žiniomis bei nuotraukomis.

Krepšininkas prisipažino, kad socialiniai tinklai jam šiek tiek pabodo, o pirmenybių metu visą dėmesį reikia skirti nacionalinei komandai.

„Dabar svarbiausia tą gerą žaidimą, kurį demonstruojame per pastarąsias dvejas rungtynes, dar labiau pagerinti ir nusinešti į ketvirtfinalį. Su kuo jame žaisime – ne taip ir svarbu. Manau, kad galime kautis su visomis komandomis. Šis turnyras yra neprognozuojamas ir kiekviena komanda gali nugalėti kiekvieną“, – tvirtino apie Europos čempionato medalį svajojantis M.Pocius.

Išsamus vaizdo interviu su M.Pociumi:

Komentarai