J.Dentmonas: „Jaučiu, kad esu NBA lygio žaidėjas“ (VIDEO) 0

Naujasis Kauno „Žalgirio“ klubo legionierius 28-erių metų 183 cm ūgio Justinas Dentmonas šį tarpsezonį tapo paskutiniu laikinosios sostinės ekipos pirkiniu.

Atletiškas ir taikliarankis amerikietis specialiame interviu tinklalapiui „SportoTV.lt“ prisipažino, kad atvykus į Kauną bando priprasti prie gyvenimo būnant vienam.

„Pirmą kartą esu vienas tokį ilgą laiką. Paskutinį kartą šiapus Atlanto buvau su mergina. Mane taip pat lankė draugai. Dabar tai – ilgiausias laikas. Kalendoriuje netgi žymiu dienas, kada man kas nors aplankys. Bet aš nemėgstu, kai žmonės manęs gailisi. Turiu visą tai nuryti ir koncentruojuosi į krepšinį“, – atviravo krepšininkas.

Nepaisant kol kas žaidėją slegiančios vienatvės, J.Dentmonas „SportoTV.lt“ atskleidė, jog žaisdamas NBDL lygoje jis siekė sugrįžti į stipriausią pasaulio krepšinio čempionatą – NBA.

NBDL čempionate praėjusį sezoną krepšininkas rinkdavo beveik po 27 taškus, atkovodavo po 3,3 atšokusio kamuolio bei atlikdavo po 3,6 rezultatyvaus perdavimo.

„Norėjau vėl grįžti į NBA ir įrodyti, kad esu geresnis už juos. Dėl to žaidžiau ir NBDL pirmenybėse, kad būčiau arčiau NBA. NBA šiemet manęs nereikėjo. Visgi, jaučiu, kad esu NBA žaidėjas. Manau, kad antra pasaulio lyga labiau mane priartins prie NBA“, – apie sugrįžimą į Europą kalbėjo įžaidėjas.

Europoje J.Dentmonas – ne naujokas. Amerikietis yra rungtyniavęs Afulos „Hapoel“ (Izraelis) bei Milano „Armani Jeans“ (Italija) klubuose. Vertindamas naująją – „Žalgirio“ ekipą legionierius išskyrė LKL čempionų komandoje beveik devynerius metus su pertraukomis rungtyniaujantį Paulių Jankūną.

„Man labai patinka mūsų kapitonas Paulius. Jis daug dirba ir yra mūsų lyderis. Man patinka mūsų jauni žaidėjai, kurie dar mokosi.“

Interviu pabaigoje buvęs epizodinis Toronto „Raptors“, San Antonio „Spurs“ bei Dalaso „Maverics“ žaidėjas pareiškė, jog Europoje su „Žalgiriu“ sieks tik aukščiausių tikslų.

„Aš niekada nesu laimėjęs Eurolygos. Nesu laimėjęs jokio čempionato Europoje. Štai ką aš čia noriu padaryti – laimėti turnyrą. Noriu laimėti Eurolygą, šalies lygą ir viską, kur tik žaisime.“

Krepšininkas taip pat papasakojo apie sunkiai ištariamas lietuvių pavardes, sveiko maisto trūkumą šaldytuve bei įžymius Lietuvos žaidėjus, kuriuos J.Dentmonas pažįsta.

Komentarai