Žalgirietis M.Pocius: „Jeigu pusfinaliui nebus jėgų, tai mus ves adrenalinas ir emocijos“ 0

Į Kauno „Žalgirį“ sugrįžtantis Martynas Pocius buvo vienas pagrindinių Lietuvos krepšinio rinktinės vedlių į pusfinalį Slovėnijoje vykstančiame Europos čempionate. Ketvirtfinalio rungtynėse žalgirietis pataikė visus tris tritaškius ir svariai prisidėjo prie Lietuvos pergalės prieš Italiją 81:77.

Antrajame kėlinyje pakilęs nuo atsarginių žaidėjų suolo M.Pocius per ketvirtį pelnė 8 taškus, taip padėdamas lietuviams atlaikyti italų spaudimą.

Iš viso 11 taškų įmetęs žalgirietis po rungtynių išskyrė sėkmingai mūsiškių sužaistą ketvirtą kėlinį, per kurio pirmas 5 minutes italai nesugebėjo pelnyti nė taško, o Lietuvos komanda įgijo dviženklį pranašumą.

„Daug dalykų lėmė pergalę, bet labiausiai išskirčiau gerai sužaistą ketvirtą kėlinį. Tikrai labai gerai atidirbome 5 minutes, kai neleidome varžovams pelnyti taškų. Tai buvo vienas pagrindinių dalykų“, – kalbėdamas su Krepsinis.net žurnalistu Edgaru Pulkovskiu džiaugėsi gynėjas.

– Kiek pačiam buvo svarbu pataikyti pirmą metimą?
– Svarbus buvo pirmas metimas. Kiekvienam žaidėjui pirmas metimas yra svarbus. Šiandien pakrito ir viskas gerai. Reikia visada būti pasiruošusiam.

– Italai susispeitė po krepšiu ir todėl daugiau laisvės gavo gynėjai?
– Taip, jie tikrai koncentravosi baudos aikštelėje ir kiekvieną kartą mums veržiantis 4–5 žaidėjai mūsų laukdavo. Gerai, kad išnaudojome papildomus perdavimus ir gynėjai gavo šansus išmesti metimus. Motiejūnas labai du svarbius metimus iš po krepšio įmetė.

– Jėgų rytoj bus?
– Reikia, kad būtų, iš kažkur tikrai paimsime. Pusfinalis dabar, o ne kova dėl 6 ar 7 vietos. Jeigu nebus jėgų, tai mus ves adrenalinas ir emocijos.

– Martynai, visada pirmas atsiduriate salėje ir pradeda apšilimą. Kaip aplenkiate visus?
– Tiesiog aš visada taip darau. Ateinu vienas ir išmetu metimus, nes vėliau susirenka daug žaidėjų ir tai padaryti būna sunkiau. Čia mano toks priešrungtyninis ritualas.

Komentarai