R.Javtokas: „Esame labai motyvuoti išnaudoti šią galimybę“ 0

Martynas Pupininkas, specialiai tinklalapiui „BasketNews.lt“ iš Liublianos (Slovėnija)

Europos čempionato pusfinalyje žaisiantis žalgirietis Robertas Javtokas pabrėžė, kad Lietuvos rinktinė turi būtinai išnaudoti galimybę iškovoti medalius.

Šiandien mūsiškiai kovos dėl patekimo į finalą su aštuonias pergales paeiliui iškovojusia Kroatijos komanda. R.Javtokas tvirtino, kad tai stipri ir patyrusi komanda, tačiau nėra nenugalima.

– Robertai, kokios šiandien komandos fizinės ir emocinės būsenos? – žurnalistai paklausė R.Javtoko.
– Ketvirtfinalis buvo labai įtemptas, todėl pareikalavo daug fizinių ir psichologinių jėgų. Šiandien viskas atslūgo, esame geros nuotaikos. Dabar jau eisime kovoti dėl medalių.

– Kokia yra Kroatijos komanda?
– Ji yra stipri, kovinga, drausminga ekipa, bet nėra neįveikiama. Jeigu žaisime savo krepšinį, turėsime gerą galimybę nugalėti.

– Ketvirtfinalyje pats nerungtyniavote. Ar žaisite pusfinalyje?
– Nežinau. Jei teks žengti į aikštelę, džiaugsiuosi. Jeigu laimėsime, jausiuosi laimingas ir nerungtyniavęs. Nesvarbu, kas šiuo metu žaidžia. Svarbiausia, jog laimėtume. Treneris geriausiai supranta, kurie krepšininkai turi žaisti.

– Vakar prieš pergalingą spurtą ketvirtajame kėlinyje surengėte žaidėjų pasitarimą. Ką jiems pasakėte?
– Mums nesiklijavo žaidimas. Norėjau palaikyti ir uždegti komandą. Tarp žaidėjų buvo nedidelių nesusipratimų. Tariau kelis žodžius ir tiek.

– Pusfinalyje paprasčiau žaisti nei ketvirtfinalyje?
– Manau, kad taip. Per likusias dvejas rungtynes mus motyvuoja proga iškovoti medalius. Jeigu vakar būtume nusileidę, viskas būtų kitaip. Dabar esame labai motyvuoti. Turime išnaudoti šią galimybę.

– Ar didelis Kroatijos rinktinės sirgalių skaičius gali būti svarbus faktorius?
– Manau, kad jokio skirtumo, kadangi patys turime labai daug aistruolių. Žinome, jog jie mus palaikys stipriau už kroatus.

– Ar prieš ketvirtfinalį rinktinės žaidėjai žiūrėjo legendinį Atėnų olimpinių žaidynių pusfinalį su italais?
– Ne, nežiūrėjome. Žiūrėjome kažką kitą. Pats žiūrėjau, mačiau. Aš juk ir atsimenu. Manau, kad mums ir taip užteko kovinės dvasios. Dauguma dabartinės rinktinės krepšininkų nežaidė tose rungtynėse, tad tas pasižiūrėjimas jiems nekeltų svarbių asociacijų. Užsivedėme ir be to.

– Ar atskleisite, ką žiūrėjote prieš ketvirtfinalį?
– Ne, tai komandos vidinės taisyklės. Mes tik tarpusavyje pasikalbame, ką žiūrime. Tai mūsų asmeninė motyvacija.

Komentarai