M.Pocius: „Tikiuosi, jog šis čempionatas buvo maža šventė Lietuvai“ 0

Martynas Pupininkas, specialiai tinklalapiui „BasketNews.lt“ iš Liublianos (Slovėnija)

Martynas Pocius neslėpė apmaudo po pralaimėtų Europos čempionato finalo rungtynių, tačiau vylėsi, jog iškovotas sidabro medalis – šventė Lietuvai.27 metų 196 cm ūgio į Kauno „Žalgirį“ sugrįžtantis gynėjas kovoje dėl aukso ant parketo praleido 17 minučių, pelnė 3 taškus (0/2 dvitaškių, 3/4 baudų), atkovojo 2 kamuolius bei 3 sykius prasižengė.

– Kokios nuotaikos užlipote ant pakylos? – žurnalistai paklausė M.Pociaus.
– Dviprasmiškos. Visada yra kartu pralaimėti paskutines turnyro varžybas. Tikrai apmaudu, tačiau šiandien turime pripažinti, jog jie buvo geresnė komanda, žaidė geriau bei belieka pasveikinti Prancūziją. Turime įžvelgti teigiamas detales, sidabro medalį laimi ne kiekvieną dieną. Didžiuojuosi vyrais, padarėme didelį darbą.

– Prancūzai pirmoje rungtynių pusėje gerai pataikė iš visų distancijų. Šlubavo mūsų gynyba? – Nežinau. Negalima tikėtis, jog tokia komanda kaip Prancūzija prames metimus, tai – aukščiausias lygis. Jie pataikė puikiai bei šiandien laimėjo pelnytai. Pirmas kėlinys dar buvo visai neblogas, tačiau antrajame įvyko lūžis, o po to kad ir kaip besistengtum, labai sunku panaikinti turimą deficitą, kadangi jie žaidžia su dideliu pasitikėjimu.

– Kada supratote, kad laimėti nebepavyks? – Nenoriu apie tai kalbėti. Mes stengėmės kautis iki pat galo. Nors ir žinojai paskutinę minutę, jog jau praloši, tačiau rankų nuleisti niekada negalima.

– Sustoję aikštės viduryje padėkojote vienas kitam? – Tiesiog rinktinės kapitonas Robertas Javtokas tarė keletą žodžių, kad ir kaip dabar apmaudu, jog pralaimėjome, tačiau mes vieni kitais didžiuojamės. Nužygiavome ilgą kelią bei padarėme didelį darbą.

– Ar didelė staigmena buvo tai, jog pirmoje rungtynių dalyje Tony Parkeris pelnė tik 4 taškus, tačiau likusieji komandos krepšininkai 46 taškus?
– Dėl to Prancūzijos nacionalinė komanda ir yra čempionė. Jeigu sustabdome vieną jų lyderių, išlenda kitas.

– Ką norėtumėte perduoti tiems sirgaliams, kurie atvyko palaikyti jūsų? – Didelį, didelį ačiū. Palaikymas buvo jaučiamas. Atsiprašome, jog šios rungtynės taip susiklostė, bet tikiuosi, kad šis turnyras buvo maža šventė Lietuvai.

Komentarai